Ethnisch gespannen superhelden-strip 'The American Way' wordt verfilmd

Ethnisch gespannen superhelden-strip 'The American Way' wordt verfilmd

John Ridley schrijft en regisseert filmversie 'The American Way: Those Above And Those Below'.

John Ridley gaat samen met Blumhouse Productions een filmversie maken van de stripserie The American Way: Those Above And Those Below. De Oscarwinnende schrijver van 12 Years A Slave en maker van de serie American Crime.

Ridley is bezig met een script te schrijven, om het daarna zelf ook te regisseren, waarin superhelden worden gebruikt om hedendaagse sociale problematiek inclusief ras en integratie te onderzoeken.

De The American Way: Those Above And Those Below strip waar Ridley zich op zal baseren, is een miniserie die uit zes delen bestaat en vorig jaar gepubliceerd werd. Ridley schreef daarvoor ook het verhaal. The American Way: Those Above And Those Below is een vervolg op de veelgeprezen strip The American Way uit 2007, dat over een team superhelden ging die in de jaren zestig het Civil Defense Corps oprichten. Elk van deze superhelden heeft zijn eigen bijzondere krachten, maar ook een specifieke ethniciteit om zoveel mogelijk segmenten van de Amerikaanse samenleving te representeren. Een groep superschurken neemt het tegen hen op. Maar het hele project blijkt georganiseerd door de Amerikaanse overheid, om nep-gevechten tussen superhelden en schurken te houden om de Amerikaanse bevolking rustig te houden.

Het verhaal van de film speelt zich af in de jaren zeventig, nadat het Civil Defense Corps uiteengevallen is door racisme, onderlinge strijd, moord en de onthulling dat hun ethnische samenstelling een propaganda-stunt was. De individuele leden van het team proberen nu afzonderlijk betekenis te geven aan hun superheldenbestaan.



NieuwsFilm

meest populair