Eindelijk bekend waarom vervolgen 'Mad Max' er nog niet zijn

Eindelijk bekend waarom vervolgen 'Mad Max' er nog niet zijn

Rechtszaken blijken eraan ten grondslag te liggen.

Mocht je je net als ons afvragen waarom Mad Max: Fury Road nog altijd geen vervolg heeft gekregen, dan hebben we nu eindelijk een antwoord. Er blijkt nog altijd een rechtszaak te spelen tussen Warner Bros. en regisseur George Miller, waardoor al het werk aan de geplande twee vervolgen stil ligt.

Miller begon al in 2000 met het bedenken en uitwerken van Fury Road en zou in 2003 met Mel Gibson beginnen met de opnames. Dat liep toen mis, waarna het nog eens een decennium duurde eer alles werd afgerond. In de tussentijd kreeg de regisseur ideeën voor nog eens twee vervolgen, die hij ook graag wil maken. Maar deze rechtszaak moet eerst afgerond worden, voordat zoiets mogelijk is.

Het productiebedrijf van Miller zou, als Mad Max: Fury Road minder dan het geplande budget van 157 miljoen dollar zou kosten, een bonus krijgen. Dat lukte niet, maar volgens Miller kwam dat enkel door studiobemoeienis. Daarnaast zou zijn productiebedrijf nog een bonus van negen miljoen dollar krijgen en die is ook nog niet overgeboekt.

De studio zelf stelt dat de productie 185,1 miljoen dollar gekost had. Daarnaast stond in het contract dat er een honderd minuten durende PG-13 film gemaakt zou worden en niet een 120 minuten durende R-Rated film. Maar Miller zet daar weer tegenover dat er een aantal scènes niet opgenomen waren in opdracht van de studio en dat ie vervolgens weer bedacht om dat in de heropnames wel weer te doen.

Laten we hopen dat de zaak snel afgerond wordt, want als het vervolg op Fury Road net zo goed zou zijn als zijn voorganger, wordt dat een genot.



NieuwsFilm

meest populair