Xenomorph blijft toch antagonist in 'Alien'-franchise

Xenomorph blijft toch antagonist in 'Alien'-franchise

Toch geen David dus...

Regisseur Ridley Scott vertelde na Alien: Covenant dat de Xenomorph wel eens zou kunnen verdwijnen uit de franchise. Vorig jaar liet hij dan ook weten dat hij het monster zou willen vervangen door Michael Fassbenders David, als nieuwe antagonist in de franchise. Maar nu lijkt Scott weer een andere mening te hebben.

"Tijdens mijn carrière, die behoorlijk lang is, ben ik - met alle respect voor alle mensen met wie ik gewerkt heb - maar twee echt originele mensen tegengekomen," begon Scott. "Grappig genoeg, kwam ik een man genaamd HR Giger tegen, en als ik dat monster niet had gezien, had je die film niet gehad. Ik zag die tekening - voor het boek en niet de film - en voelde me omvergeblazen. Dus ik vloog naar Zwitserland, waar hij woonde, want hij durfde niet te vliegen."

Als hij dat niet had gedaan, dan had Scott niet de film uit 1979 kunnen maken. "Dan was het niet dezelfde film geweest. Ondanks dat de cast fantastisch was, met Sigourney [Weaver] en Harry [Dean Stanton] en al die mensen, maar zonder die achtste passagier was het niet dezelfde film geweest. Wat ik probeer te zeggen, is dat je heel soms een kans krijgt, en dat je die dan moet grijpen en je eraan vast moet houden."

Kortom: het lijkt erop dat de Xenomorph vast weer terug kan keren in de volgende film van de franchise. Mits die film er overigens komt, want de box office prestaties van Covenant waren bepaald niet goed.



NieuwsFilm

meest populair