Celebrity

Oprah Winfrey schuldig aan diefstal?

Pastoor en scriptschrijver woedend en eisen tonnen aan schadevergoeding!

door Jeffrey Kouters om 21:13 in Celebrity
Actrice Oprah Winfrey (A Wrinkle in Time, Selma) mag zich hoogstwaarschijnlijk binnenkort voor de rechter melden, want er is een rechtszaak tegen haar aangespannen door een creatief duo dat beweert dat de koningin van de Amerikaanse televisie een idee voor een televisieserie van hen heeft gestolen. De eis? Enkele honderdduizenden dollars, zo kan roddelwebsite TMZ melden op basis van nieuwe rechtbankdocumenten.

Sinds juni 2016 is de serie Greenleaf te bewonderen op het Oprah Winfrey Network (OWN). Dit drama gaat over de problemen rondom een megakerk in de Amerikaanse plaats Memphis. Nu beweren scriptschrijver Shannan Wynn en pastoor Lester Barrie dat Winfrey het idee voor deze serie van hen heeft gestolen, zo blijkt uit de papieren die zij hebben ingediend bij de rechtbank in Californië. Wynn en de desbetreffende pastor claimen dat zij het idee al in 2014 hebben gepitcht bij OWN, maar werden afgewezen door het creatieve team van Winfrey's zender.

In Greenleaf zouden personages zitten die dezelfde naam hebben als in de pitch van Wynn en Barrie. Ook zou 'pastoor Basie', de grote vijand in de fictieve televisieserie, gebaseerd zijn op 'pastoor Barrie', die Winfrey nu heeft aangeklaagd. Daarom beschuldigen zij Winfrey - nu jaren na dato - van jatwerk. Wynn en de pastor eisen nu dan ook een flinke schadevergoeding en willen dat OWN stopt met het uitzenden van de serie. TMZ heeft contact proberen op te nemen met Winfrey's team over deze kwestie, maar kreeg geen gehoor.

nieuwslaatste nieuws

meest populair