Algemeen

Joss Whedon legt vertrek 'Batgirl' uit

Waarom stopte hij met zijn passieproject?

door Jim Pedd om 09:10 in Algemeen
Tijdens de galapremière van Avengers: Infinity War waren niet alleen de huidige sterren en regisseurs van Marvel Studios aanwezig, maar ook oude bekenden. Waaronder Joss Whedon, die ons de eerste twee Avengers-films bracht. Op de rode loper sprak hij kort met Variety over een aantal projecten waar hij aan werkte, die er niet gekomen zijn.

Zo kwam ook Batgirl ter sprake. Whedon legt hij waarom de film er niet kwam: hij kon het verhaal maar niet goed uitgewerkt krijgen. "Het was een jaar sinds ik voor het eerst langskwam met een verhaal, en er gebeurde veel in dat jaar," begon Whedon.

Daarmee lijkt het er eigenlijk ook op dat Whedons creatieve ruimte bij het maken van Batgirl redelijk ingeperkt werd en dat hij daarin niet genoeg plek kreeg om zijn film te maken. Of dat klopt is natuurlijk niet zeker, daarvoor lezen we tussen de regels door.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ISIM

Avatar

Klinkt wel geloofwaardig. Zack Snyder en Patty Jenkins kregen ook niet Carte blanche zeg maar. Die hebben ook veel te veel moeten aanpassen.

Sunspot

Avatar

Ja, Whedon had geen zin in een 2e 'Age of Ultron'. Daar had hij ook niet genoeg vrijheid volgens mij, was er niet blij mee.

Begrijpelijk dat hij dan kapt met Batgirl

NieuwsFilm

meest populair