Drie Mexicaanse filmstudenten vermoord

Guillermo Del Toro laat zich erover uit.

Een paar maanden geleden kwam het choquerende nieuws uit dat een scout, genaamd Carlos Munoz Portal, naar Mexico werd gestuurd om op zoek te gaan naar geschikte locaties om het vierde seizoen van Narcos te filmen: dit liep echter vreselijk af... Portal werd een paar dagen later dood in zijn auto teruggevonden aan de rand van een bos, doorzeefd met kogels. Hij is naar alle waarschijnlijkheid vermoord door een Mexicaans drugskartel, maar nu komt er opnieuw een tragisch verhaal naar buiten.

Drie jonge Mexicaanse regisseurs, genaamd Javier Salomon Aceves Gastelum, Daniel Díaz en Marco Avalo werden al sinds eind maart vermist, maar nu is de Mexicaanse politie erachter gekomen dat ook zij vermoord zijn door leden van een kartel. De studenten waren in Guadalajara om een schoolproject te filmen, maar zonder dat ze het wisten kwamen ze terecht in een gebied waar het kartel ook werkt. De studenten werden toen gekidnapt, gemarteld, vermoord en hun lichamen gedumpt in zuur om zo geen enkel spoor van hun lichamen achter te laten.

Guillermo Del Toro, de Mexicaanse regisseur die dit jaar nog hoge ogen wist te gooien met The Shape of Water, liet zich erover uit: ''Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven hoe gestoord dit is. Drie studenten zijn vermoord en opgelost in zuur. Het 'waarom' is onbegrijpelijk, het 'hoe' is gruwelijk''.



NieuwsFilm

meest populair