Amy Schumer kon niet boos worden op vriendje dat haar misbruikte

Amy Schumer kon niet boos worden op vriendje dat haar misbruikte

Schumer vertelt openhartig over deze pijnlijke gebeurtenis in haar jeugd aan talkshowhost Oprah Winfrey.

Actrice Amy Schumer (Trainwreck, Thank You for Your Service) heeft in een televisie-interview met Oprah Winfrey openhartig verteld over haar verdrietige ervaringen met seksueel misbruik. Schumer had eerder een gewelddadige relatie en werd in haar jeugd ook door haar toenmalige vriendje verkracht in haar slaap. Vandaag de dag is de actrice zielsgelukkig, maar dat is weleens anders geweest.

"Die gebeurtenis heeft me heel veel pijn gedaan. Hij had niet door hoe hard hij me beetpakte of duwde, dat ik gewond zou raken als ik zou vallen en iets raakte", vertelt Schumer openhartig over haar gewelddadige ex aan Winfrey in het programma SuperSoul Conversation, dat wordt uitgezonden op het eigen netwerk van Winfrey. "Ik kan me het beeld dat hij mij op de motorkap van een auto gooide nog zo voor de geest halen alsof het pas een uur geleden is gebeurd".

Schumer vervolgt: "Ik rende weg, liep door achtertuinen heen om te vluchten van hem, omdat ik vreesde voor mijn leven". De comédienne werd door haar ex ervan overtuigd dat hij ondanks al de mishandelingen de enige was die haar lief zou kunnen hebben. "Soms voelde ik me slecht wanneer hij me raakte door te zeggen hoe pijn het hem zou doen als ik hem zou verlaten. Je kiest er niet voor om verliefd te worden op iemand die je pijn doet", zegt Schumer.

"Ik verloor mijn maagdelijkheid toen ik aan het slapen was", onthult Schumer ook in haar gesprek met Winfrey. Volgens Schumer verklaarde haar vriendje destijds dat hij dacht dat de actrice wist dat de twee met elkaar aan het vrijen waren. Schumer was toen zeventien. "Ik gebruik dit onderwerp soms in mijn shows en noem het dan 'grijs-gebied-verkrachting'. Dat is mijn manier om het publiek iets bij te brengen terwijl ze toch aan het lachen zijn".

Schumer is duidelijk wanneer ze aan Winfrey bevestigt dat ze vindt dat ze haar maagdelijkheid is verloren door een verkrachting. Volgens Schumer gingen er in die tijd allerlei gedachten door haar heen. "Ik was boos, maar zei niets tegen mijn toenmalige vriendje omdat ik van hem hield. Hij was van slag en ik wilde hem helpen", vertelt Schumer nog over haar ervaringen met de gevolgen van seksueel misbruik in haar tienerjaren. In haar boek The Girl With the Lower Back Tattoo uit 2016 vertelde ze daar al eerder over.



NieuwsFilm

meest populair