Marvel-baas Kevin Feige: MCU eindigt nooit

Marvel-baas Kevin Feige: MCU eindigt nooit

Maar het verhaal van de laatste tien jaar wel.

Avengers: Infinity War en vervolgfilm Avengers 4 zijn in de markt gezet als het einde van het MCU zoals we dat kennen. Maar het einde van het MCU is nog lang niet nabij. Sterker nog: Marvel Studios zou voor de komende tien jaar nieuwe films gepland hebben. Volgens Marvel-baas Kevin Feige, zal dat altijd zo blijven.

De Marvel Studios-baas sprak met Uproxx over de langetermijnvisie achter de franchise. Er blijkt geen plan te zijn voor het einde van de franchise. In plaats daarvan denkt Feige dat de franchise altijd zal blijven bestaan.

"Dat is hoe ik me voel over Star Wars of Star Trek en al die dingen waarvan ik ben gaan houden toen ik opgroeide. En dat is waarschijnlijk ook hoe het zou moeten zijn, naarmate nieuwe generaties ermee te maken krijgen. Ouders nemen hun kinderen mee, en die kinderen worden uiteindelijk ook ouders, toch? Ik ben een groot fan van de Disney-parken en die bestaan al dik zestig jaar en de ervaringen daar blijven ontstaan," aldus Feige.

De bedoeling is om daadwerkelijk met Infinity War en Avengers 4 een einde te maken aan de afgelopen tien jaar en straks tweeëntwintig films in de reeks. "Personages als Spider-Man of Batman of James Bond of Iron Man zijn er al zo lang, en worden altijd vernieuwd in de comics, boeken of films en er is nooit echt een eindpunt. Dat wilden we wel doen en dat zijn de volgende twee Avengers-films. Maar dat betekent niet dathet MCU eindigt, absoluut niet. Maar het betekent wel dat ons verhaal, waar we nu tien jaar aan bezig zijn, een conclusie kent."


De komende jaren heeft Marvel nog boel releasedata geprikt. Dat zijn de volgende:
Ant-Man and the Wasp komt uit op 5 juli 2018
Captain Marvel komt uit op 7 maart 2019
Avengers 4 komt uit op 2 mei 2019
Spider-Man: Homecoming 2 komt uit op 4 juli 2019
Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt uit in 2020


NieuwsFilm

meest populair