Captain Marvel - De weg na 'Avengers: Infinity War'

Captain Marvel - De weg na 'Avengers: Infinity War'

Alles over de verwachtingen, personages en andere belangrijke dingen die je moet weten nadat je Avengers: Infinity War hebt gezien.

Ondertussen draait Avengers: Infinity War in de bioscoop. In de aanloop naar die film keken we terug naar het succesverhaal van Marvel Studios. In tien jaar tijd leverde de studio negentien films af. Maar er zijn ook al de nodige films in de maak. Dat wat we weten leggen we bloot in deze aanvullende artikelenreeks.

Bekijk de afbeelding
Captain Marvel (2019)
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck | Cast: Brie Larson (Carol Danvers / Captain Marvel), Ben Mendelsohn (Onbekend), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jude Law (Walter Lawson / Mar-Vell), Lee Pace (Ronan) e.a. | Verschijningsdatum: 6 maart 2019 | Budget: +/- $120 miljoen
De tweede film na Infinity War speelt zich net als voorganger Ant-Man and the Wasp af in het verleden. Deze speelt zich af in de jaren negentig, en introduceert de vrouwelijke heldin Captain Marvel. Het is de eerste solofilm voor een vrouwelijke held in het MCU en meteen een belangrijke, want zij zou cruciaal zijn om superschurk Thanos (Josh Brolin) te verslaan.

Wat kun je van de film verwachten?
Captain Marvel begint in de jaren negentig en volgt Airforce-piloot Carol Danvers. Zij raakt gevangen in een intergalactisch conflict tussen twee andere planeten en wordt daarbij een van de krachtigste helden van het universum. Hoe precies is niet zeker, maar naar het schijnt wordt het DNA van Carol samengevoegd met dat van een Kree, waardoor zij supersterk wordt. In de film keren verder een hoop MCU-personages die we al kenden terug, waaronder Ronan the Accuser. Al die personages krijgen extra context en dat is natuurlijk een interessante ontwikkeling!

Welke bekende personages?
Dat zijn er dus een hoop in het geval van Captain Marvel. Hieronder de lijst met terugkerende castleden:
Samuel L. Jackson als Nick Fury
Djimon Hounsou als Korath
Lee Pace als Ronan the Accuser
Clark Gregg als Phil Coulson

Welke nieuwe personages?
Dan de nieuwelingen, hieronder op een rij:
Brie Larson als Carol Danvers / Captain Marvel
Jude Law als Walter Lawson / Mar-Vell
Gemma Chan als Minn-Erva
Colin Ford als Steve Danvers
Kenneth Mitchell als Joseph Danvers
Ben Mendelsohn als Onbekend

Links met andere films
Natuurlijk moet allereerst opgemerkt worden dat deze MCU-film zich in de jaren negentig afspeelt en dus weinig banden zal hebben met andere film. Althans, op het eerste gezicht, want terugkerende personages bieden de nodige connecties. Zo is Nick Fury weer te zien, voordat hij zijn oog verliest. Ook zijn trouwe collega Phil Coulson heeft met de film te maken. Interessant zijn ook twee terugkerende personages die een link met Guardians of the Galaxy vormen: Ronan the Accuser en Korath the Persuer.

Reeds verschenen beelden?
Er verscheen tot nu toe enkel een foto van de film, die ons Carol Danvers laat zien. Daarnaast kwamen er al beelden vanaf de set naar buiten, waarop we actrice Brie Larson in kostuum konden zien.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair