Extreem hoog productiebudget voor live-action 'Mulan'?

Niki Caro krijgt wel heel veel geld ter beschikking.

Disney staat erom bekend vaak extreem veel geld in een film te steken. Zo bedroeg het productiebudget van Pirates of the Carribbean: On Stranger Tides naar verluidt meer dan 300 miljoen dollar. Dat haalt het volgende live-action sprookje, Mulan dan weer niet, maar echt ver daar vandaan zit het ook weer niet.

Volgens de site Pursue News is de pre-productie begonnen in Nieuw-Zeeland. De opnames beginnen daar in augustus en momenteel wordt er druk gebouwd aan de sets. Niki Caro mag de film regisseren en nu horen we dat zij wellicht de duurste film ooit voor een vrouw mag maken. Naar verluidt bedraagt het productiebudget 290 miljoen dollar.

De meeste kosten zouden liggen in de bijzonder grote sets die voor de film gebouwd worden. Die moeten extra realisme geven aan de productie en het mogelijk maken dat er zo min mogelijk cgi gebruikt wordt. Actrice Yifei Liu speelt de rol van Mulan, dochter van een krijger die besluit als mam vermomd het leger in te gaan. Andere rollen zijn er voor Jet Li, Donnie Yen en Li Gong. Vanaf maart 2020 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair