De doden en overlevenden in 'Avengers: Infinity War'

De doden en overlevenden in 'Avengers: Infinity War'

Ja spoilers! Of goed om nog even na te gaan.

Ondertussen draait Avengers: Infinity War ruim een week in de wereldwijde bioscoopzalen. Met een opbrengst van bijna $860 miljoen wereldwijd is het een enorme kaskraker. Maar het is ook een film die snel gespoild kan worden voor mensen die de film toch nog moeten zien. Daarom voor dit bericht een SPOILER-waarschuwing.


Uiteraard gaan er de nodige personages dood in de derde Avengers, een film die een "onvoorspelbaar" vervolg zou krijgen in Avengers 4. Maar er blijven er ook genoeg leven, en dat is maar goed ook, aangezien zij wat zaken recht te zet hebben - in ieder geval te wreken. Tussen de spoilers door enkele nieuwe banners voor de film.

Bekijk de afbeelding
Welke personages gaan dood?
Dit zijn er eigenlijk maar vier, al zijn het wel opvallende personages. En ook van deze personages is nog niet helemaal zeker of ze dood blijven. Al zei Kevin Feige ooit dat de dode personages onomkeerbaar zijn. Hieronder de gedode personages in de film:

Heimdall - Idris Elba: Als de film start is al vrij snel duidelijk dat Heimdall gewond is. Nadat hij met zijn laatste krachten de Hulk met de Bifrost naar de aarde stuurt, wordt hij door Thanos gedood.

Loki - Tom Hiddleston: Ondanks dat Loki zich bijna leek aan te sluiten bij Thanos sneuvelt hij kort na Heimdall. Loki tracht Thanos neer te steken, maar Thanos doorziet Loki's misleiding en grijpt hem bij zijn keel.

Gamora - Zoe Saldana: Om de Soul Stone te bemachtigen offert Thanos zijn dochter Gamora, zijn klaarblijkelijk enige liefde, aan de planeet en hij vindt even later de Infinity Stone in zijn hand.

Vision - Paul Bettany: Net als Loki was de dood van Vision bijna onvermijdelijk. Met de Mind Stone in zijn voorhoofd en Thanos al met vijf stenen in zijn Infinity Gaunlet was er ook geen houden aan. Eerst wordt Vision door Scarlet Witch gedood als zij de Mind Stone vernietigt en vervolgens draait Thanos de tijd terug en trekt hij de steen van Vision zijn voorhoofd.

Thanos' Black Order - Met Ebony Maw (Tom Vaughan-Lawlor) rekenen Iron Man en Spider-Man af en Cull Obsidian (Terry Notary), Corvus Glaive (Michael James Shaw) en Proxima Midnight (Carrie Coon) gaan dood tijdens het gevecht in Wakanda.

Bekijk de afbeelding
Welke personages vallen uiteen?
Dit zijn er nogal wat. Maar liefst de helft van alle bewoners van het universum sterft als Thanos met zijn vingers knipt. Gahavend trekt Thanos zich terug en daarna zien we heel wat personages uit elkaar vallen. Het lijkt erop dat deze personages niet dood zijn. Of althans, dat is de hoop van menig fan van het Marvel Cinematic Universe. Achter de namen de locatie waar het personage 'sterft':

T'Challa / Black Panther - Chadwick Boseman (Wakanda)

Sam Wilson / Falcon - Anthony Mackie (Wakanda)

Wanda Maximoff / Scarlet Witch - Elizabeth Olsen (Wakanda)

Bucky / Winter Soldier - Sebastian Stan (Wakanda)

Teen Groot - Vin Diesel (Wakanda)

Peter Parker / Spider-Man - Tom Holland (Titan)

Doctor Strange - Benedict Cumberbatch (Titan)

Peter Quill / Star-Lord - Chris Pratt (Titan)

Drax the Destroyer - Dave Bautista (Titan)

Mantis - Pom Klementieff (Titan)

Nick Fury - Samuel L. Jackson (New York)

Maria Hill - Cobie Smulders (New York)

Bekijk de afbeelding
Welke personages blijven leven?
Uiteraard blijven er heel wat personages over. Het meest opvallend is dat de aanwezige originele Avengers uit The Avengers nog leven. Tony bevindt zich met Nebula nog op Titan en Rocket is de enige levende Guardian op aarde. De overlevers:

Tony Stark / Iron Man - Robert Downey Jr. (Titan)

Nebula - Karen Gillan (Titan)

Steve Rogers / Captain America - Chris Evans (Wakanda)

Thor - Chris Hemsworth (Wakanda)

Black Widow - Scarlett Johansson (Wakanda)

Bruce Banner / Hulk - Mark Ruffalo (Wakanda)

James Rhodes / War Machine - Don Cheadle (Wakanda)

Rocket - Bradley Cooper (Wakanda)

Okoye - Danai Gurira (Wakanda)

M'Baku - Winston Duke (Wakanda)

Bekijk de afbeelding
Welke personages zijn onbekend?
En dan zijn er nog een aantal personages waarvan niet bekend is of ze Thanos' geweld hebben overleefd. Al is bij de meeste personages de kans groot dat ze nog leven.

The Collector - Benicio Del Toro

Shuri - Letitia Wright

Pepper Potts - Gwyneth Paltrow

Wong - Benedict Wong

Ned - Jacob Batalon

Clinton Barton / Hawkeye - Jeremy Renner

Scott Lang / Ant-Man - Paul Rudd

Valkyrie - Tessa Thompson

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair