Nog helemaal geen gesprekken over toekomst 'X-Men' binnen MCU

Nog helemaal geen gesprekken over toekomst 'X-Men' binnen MCU

Dat mag blijkbaar nog niet.

De verwachting is dat Disney volgend jaar zijn overname van Fox afrondt. Dat leidt nu al tot speculatie over de toekomst van de X-Men franchise. Hoe gaat Disney die films immers integreren in het Marvel Cinematic Universe? En keren bekende personages, zoals Ryan Reynolds' Deadpool terug of niet?

Simon Kinberg, die de franchise momenteel vormgeeft, laat weten dat er nog geen formele gesprekken gevoerd zijn. "Die gesprekken over wat de overname van Fox voor Marvel-producties gaat betekenen, zijn nog niet aan de gang. Volgens mij mag dat wettelijk gezien niet, tot het afgerond is. Dus we hebben het er nog helemaal niet over gehad," aldus Kinberg.

"We gaan gewoon verder zoals we aan het gaan zijn. Dus zodra Drew Goddard er klaar voor is, gaan we beginnen met X-Force. En geloof het of niet, we proberen Gambit [met Channing Tatum] nog altijd te maken. De hoop is dat we dat kunnen blijven doen, tot we anders horen. Maar ik weet niet wat we mogen verwachten, behalve dat het heel opwindend wordt," concludeert hij.

Voorlopig is de toekomst van de X-Men franchise dus nog ongewis. Wel kan je je afvragen of Disney de franchise heeft gekocht, om vervolgens simpelweg te stoppen met het pad dat Fox ingeslagen is. Denkbaar is dat de franchise via een omweg geïntegreerd wordt in het MCU, en dat er gewoon films kunnen blijven verschijnen die los staan van het overkoepelende verhaal. Overigens wees Kevin Feige, hoofd van Marvel Studios, daar al eens op door te zeggen dat er zeker ruimte blijft voor R-Rated films als Deadpool.



NieuwsFilm

meest populair