Algemeen

Weinstein wilde dat Quentin Tarantino 'Lord of the Rings' zou maken

En wilde het epos van Tolkien tot één film laten terugsnijden.

door Jim Pedd om 07:57 in Algemeen
Het boek Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth van de Brtise filmschrijver Ian Nathan, bevat een interessant detail over het gedrag van Harvey Weinstein. De ondertussen in ongenade vervallen studiobaas wilde dat Peter Jackson het epische boek van J.R.R. Tolkien zou verfilmen als een enkele twee uur durende film.

Naar verluidt dreigde Weinstein Jackson te vervangen met Quentin Tarantino, als hij diens idee niet zou verwezenlijken. Volgens Weinstein had de Nieuw-Zeelandse regisseur twaalf miljoen dollar verspilt met het ontwikkelen van de scripts voor twee films. Weinstein had aan Jackson verteld dat hij anders vervangen zou worden door John Madden (Shakespeare in Love) of Tarantino. Laatstgenoemde zou volgens Weinstein klaar hebben gestaan om het project over te nemen.

Jackson stelt dat hij op 17 juni 1998 inderdaad een memo kreeg van Jack Lechner, het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Miramax - dochterbedrijf van Weinstein. Daarin werd een "meer radicale, gestroomlijnde" aanpak van het verhaal voorgesteld. Zo zou de - inmiddels legendarische - slag bij Helms Deep geschrapt worden en werd Eowyn de zus van Boromir. Ook moesten personages als de Balrog en Saruman uit het script.

Jackson weigerde, en stelde dat hij dan iedereen zou teleurstellen die het boek ooit gelezen had. En dus wist hij samen met producent Ken Kamins Weinstien over te halen dat Jackson het script ergens anders mocht verkopen. Dat lukte, want New Line Cinema betaalde voor de rechten en liet zelfs een trilogie maken: The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) - een reeks die goed was voor 17 Oscars.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Harvey Weinstein wil dus niet alleen vrouwen verkrachten maar ook filmideeën? Hulde voor de vastberadenheid van Jackson.

Robbepost

Avatar

Eowyn of Rohan de zus van Borimir (en dus Farimir) of Gondor........?
Geen Saruman en Helmsdiepte pffffff dat was een flinke domper geweest. Saruman vind ik het coolste karakter (in de bieken al). Erg sterk neergezet door wijlen Christopher Lee.

Blij dat het gegaan is zoals het gegaan is!

ThomasOMalley

Avatar

Wel zielig allemaal voor Weinstein.

Master Of Films

Avatar

+1 Moviemagic.
QT is voor vele films wel geschikt (zelfs Star Trek), maar LOTR(!).

Akke Moeka Hara

Avatar

LoL
Kortom, Samuel L. Jackson als Legolas

horizon

Avatar

omfg. Da's hilarisch wetenswaardigheidje.

SuPa

Avatar

Bizar dit. Vraag me af of Weinstein zich dan wel heeft verdiept in de wereld van Tolkien. Mooi dat PJ heeft vast gehouden aan zijn eigen idee.

benjamin

Avatar

+3 Moviemagic

Ed Crane

Avatar

Weer een leugen dan dus, want Tarantino is geen director for hire.

Frietgezicht

Avatar

Toch had ik (maar dat ik vooraf niet gezegd) liever Hobbit film(s) van Tarantino gezien.

chefry1983

Avatar

Frodo destroy the fucking ring you motherfucking asshole.. nee klinkt niet zo best. Lord of the rings trilogie blijft mijn favoriete films trilogie

Artificialis

Avatar

Wat Harvey Weinstein allemaal wel en niet wilde doet er niet meer toe.

Beau

Avatar

Stel u dat eens voor, de 3 LOTR boeken samengepropt in 1 film van 2 uur. Alleen al het idee geeft me nachtmerries.

Ben benieuwd naar het boek, zou normaal gezien volgende week hier geleverd worden.

chazillionair28

Avatar

ik kan me geen lord of the rings voorstellen zonder de slag om helmsdiepte...

GreenHornet

Avatar

Lotr had gewoon 6 films moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair