Paul Verhoeven maakt erotische thriller 'Blessed Virgin' met Charlotte Rampling

Paul Verhoeven maakt erotische thriller 'Blessed Virgin' met Charlotte Rampling

'Blessed Virgin' wordt een historische mix van religie en erotica, over nonnen.

De voor een Oscar genomineerde Charlotte Rampling voegt zich bij de cast van Blessed Virgin, de nieuwe erotische thriller van Paul Verhoeven.

Naast Charlotte Rampling waren eerder al Virginie Efira (die al eerder met Paul Verhoeven werkte in Elle en nu de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwste), Lambert Wilson (vooral bekend als de Merovingian in de The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions) and de Belgisch-Griekse actrice Daphne Patakia[ (Djam).

Blessed Virgin speelt zich in het verleden af: Bernadette Carlini, een non in het 17e-eeuwse Italië die wonderen kan verrichten, wordt geteisterd verontrustende religieuze en erotische visioenen. Ze wordt bijgestaan door een metgezel, en de relatie tussen de twee vrouwen verandert in een romantische affaire. Ondertussen raast de pest over het omliggende land.

Blessed Virgin is gebaseerd op het academische werk Immodest Acts: The Life of A Lesbian Nun in Renaissance Italy, door Judith C. Brown, over de controversiële 17e-eeuwse moeder-overste Carlini.



NieuwsFilm

meest populair