'Deadpool' helpt Ryan Reynolds om te gaan met heftige angststoornis

'Deadpool' helpt Ryan Reynolds om te gaan met heftige angststoornis

Reynolds heeft altijd al last gehad van angsten, zo vertelt hij in een openhartig interview met een Amerikaanse krant.

Acteur Ryan Reynolds (Deadpool 2, The Hitman's Bodyguard) komt dikwijls erg zelfverzekerd over, maar heeft vanbinnen behoorlijk last van een angststoornis, zo vertelt hij in een openhartig interview met The New York Times. Soms is hij zelfs zo bang voor een publiek optreden, dat hij ontzettend misselijk wordt en ervan overtuigd raakt dat hij misschien wel dood gaat.

"Ik heb last van angsten, altijd al", vertelt Reynolds over zijn innerlijke problemen. "Dat kan variëren van een gezonde spanning tot angsten uit de diepste, donkerste uithoeken van het angstspectrum. Dat is verschrikkelijk". Deels vinden zijn angststoornissen hun oorsprong in zijn ietwat moeilijke jeugd. Zijn vader blijkt namelijk voor veel spanning te hebben gezorgd vroeger thuis. "Mijn vader kon soms spontaan helemaal uit zijn plaat gaan. Dat probeerde ik zoveel mogelijk te voorkomen door de dingen die hem triggerde op te ruimen", zegt de nu 41-jarige Reynolds.

Zijn leven als een twintiger was bovendien behoorlijk heftig. Het was in de tijd dat hij een carrière probeerde op te bouwen. "Ik was alleen maar aan het feesten en probeerde mezelf zo te laten verdwijnen", zegt Reynolds, die ook vertelt dat hij soms midden in de nacht wakker kon schrikken uit angst voor zijn toekomst. "Ik overleefde die periode door mezelf te voorzien van medicatie, maar nadat een paar van mijn vrienden destijds kwamen te overlijden aan een overdosis, besloot ik te stoppen met mijn wilde feestgedrag".

Om zijn angsten enigszins te onderdrukken maakt Reynolds vandaag de dag gebruik van een meditatie-app om rustig te worden. Ook vindt hij het prettig om interviews te houden als zijn personage Deadpool, dan zijn de spanningen namelijk naar eigen zegge veel minder. Verwacht de komende weken dan ook veel beelden van de grofgebekte mutant, maar achter het pak zit toch een man verscholen die meer last van zenuwen heeft dan misschien op het eerste gezicht lijkt.



NieuwsFilm

meest populair