Martin Freeman zegt dat zijn 'Sherlock'-kritiek uit verband gerukt is

Martin Freeman zegt dat zijn 'Sherlock'-kritiek uit verband gerukt is

"Nieuwskranten hebben koppen nodig."

Sherlock-acteur Martin Freeman heeft opnieuw zijn gedachtes geuit over de befaamde misdaadserie waarin hij samen met Benedict Cumberbatch te zien is. Vorige maand begonnen de problemen toen de 46-jarige Engelsman zei dat de tv-serie niet meer leuk was om aan te werken, vanwege druk van de fans. Kort daarna onthulde zijn collega uit Doctor Strange dat het best triest is als je zo snel van je stuk gebracht wordt. Maar niets is kennelijk minder waar. Volgens Freeman is alles uit zijn verband gerukt.

Tegen The Daily Beast trachtte Freeman het drama als volgt op te helderen: "Ik hou van de show, ik ben er een fan van. Jammer genoeg is dat de vreugde van het uit de context halen van citaten - nieuwskranten hebben koppen nodig. Het punt dat ik met 'Sherlock' wilde maken is dat de verwachtingen van fans erg groot kunnen zijn. Sommige van hen proberen de fakkel over te nemen en hun eigen ding van de show te maken. Wat overigens volkomen eerlijk is, zolang we allemaal erkennen dat, dat is wat er nu gebeurt."

Freeman wil dat mensen begrijpen dat er figuren zijn die hem op straat benaderen en zeggen (of beter gezegd: commanderen) dat ze bepaalde wegen moeten inslaan met Sherlock. Hij vervolgt: "Ik weet dat er dingen zijn die ze willen zien gebeuren, maar dat betekent niet dat het zal gebeuren. En dat is, eerlijk gezegd, vermoeiend."

NieuwsFilm

meest populair