'Pet Sematary' wordt engste Stephen King-film ooit

'Pet Sematary' wordt engste Stephen King-film ooit

We gaan doodsangsten uitstaan in de bioscoop!

De makers van Pet Sematary willen de engste Stephen King-verfilming ooit maken. Daarvoor gaan scenarist Jeff Buhler en regisseurs Dennis Widmyer en Kevin Kolsch een andere tactiek volgen dan Andres Muschietti deed met It (2017). Waar die film niet enorm trouw was in het boek als het aankomt op de horror, gaat dat nu wel gebeuren.

Scenarist Jeff Buhler stelt zich samen met zijn regisseurs te gaan focussen op het oorspronkelijke materiaal van Stephen King. Het is de bedoeling om op die manier "de engste Stephen King-verfilming ooit te maken," vertelt hij tegenover de site Dread Central. Volgens Buhler is het "absolute gevoel van doodsangst" wat hij uit het boek wil overnemen en wil hij verder wegblijven van de campy momenten.

De opnames van de film beginnen deze zomer nog, met Jason Clarke als hoofdrolspeler. De release staat gepland voor april 2019. De film draait om een man die naar een klein dorpje verhuist en vlakbij een oude indianenbegraafplaats woont. Als zijn zoontje overlijdt, brengt hij dat daar naartoe, waar het kind weer tot leven gebracht wordt. Maar er mist iets...



NieuwsFilm

meest populair