De Harley Quinn-spinoff wordt misschien een vrouwenbende-film

De Harley Quinn-spinoff wordt misschien een vrouwenbende-film

Aldus ster en producente Margot Robbie.

Harley Quinn is sinds haar introductie één van de populairste personages in het DC-stripuniversum, en sinds haar introductie in Suicide Squad, als gespeeld door Margot Robbie, ook één van de populairste personage in het DC-filmuniversum.

Daarom zijn er maar liefst drie potentiële projecten in productie rondom haar, op dit moment: een film over haar en de Joker, een Gotham City Sirens-film en het door Margot Robbie zelf geproduceerde Birds of Prey, waarin Harley Quinn centraal zal staan. Maar Robbie heeft in een interview aangegeven dat ze het niet zit zitten om een film over alléén Harley Quinn te maken:

''Ik pitchte het idee voor een vrouwenbende-film met Harley, omdat ik zoiets had van, 'Harley heeft vrienden nodig.' Harley houdt van interactie met mensen, dus dwing haar niet in een film waarin ze de hele tijd alleen is. Ze moet omringd worden door andere mensen, het moet een bende van vrouwen zijn. Ik zie te weinig vrouwenbendes op het witte doek, zeker in het actiefilmgenre. Dus dat was voor mij altijd belangrijk.''

Sindsdien is er met Cathy Yan ook een regisseur gevonden voor het project dat we mogelijk eerder kunnen verwachten dan de andere films rondom Quinn. Ook over die keuze had Robbie iets te zeggen:

''En om dat verhaal te vertellen wilde ik natuurlijk een vrouwelijke regisseur hebben. En om een vrouw de kans te geven om met een groot budget te werken. Ze zeggen altijd: 'hier heb je een kleine film...' Ik heb zoiets van: 'Ik hou van actie. Ik hou van actiefilms. Ik ben een meisje. Wat, mogen wij maar van één specifiek ding houden?' Dus het was ontzettend belangrijk om een vrouwelijke regisseur te vinden, als het mogelijk was. Hoewel aan het einde van de dag de beste regisseur - man of vrouw - de baan krijgt, en Cathy was de beste regisseur voor de film.''



NieuwsFilm

meest populair