Algemeen

Ryan Coogler wil een vrouwelijke 'Black Panther'-spinoff

Met alleen de vrouwelijke hoofdpersonages uit Wakanda.

door Kaj van Zoelen om 10:30 in Algemeen
Ryan Coogler, de regisseur van Black Panther, voorlopig nog de succesvolste film van het jaar, verbrak met die film niet alleen records maar ook de notie dat een film over een zwarte held geen enorme kaskraker kon zijn.

Op het filmfestival van Cannes gaf de regisseur aan dat dit wat hem betreft pas het begin moet zijn van het breken met dergelijke conventies, door op de vraag of de vrouwen in Black Panther even belangrijk waren als de mannen, te zeggen dat hij een film over alléén hen zou willen:

''Ik denk dat je kunt beargumenteren dat zij veel belangrijker zijn. Er is een heel onderdeel van de film waar T'Challa nauwelijks in de film voorkomt en je alleen de vrouwen volgt. Dat is één van mijn favoriete secties in de film, toen ik hem keek, en dat had ik niet verwacht. Dat gedeelte van de film heb je het gevoel dat je naar iets fris en nieuws aan het kijken bent. Dat gedeelte was spannend. We hebben deze actrices die met gemak hun eigen film kunnen dragen. Sommigen hebben dat al eerder gedaan. We mogen van geluk spreken. Ik zou een film met hen kijken!''

Op de vraag of hij zelf deze film met alleen de vrouwelijke personages wil maken, zei hij: ''Oh man, dat zou geweldig zijn als die mogelijkheid zich voordeed. Ze hebben het in de strips wel gedaan.''

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Stop er nog wat gehandicapte, niet hetero Zuid-Amerikanen in en het wordt nog 'frisser en nieuwer'.
Ik vond de film helemaal niet zo geweldig en de hele 'culturele' ophef er omheen op het zwakzinnige af.
Het enige wat er enigszins verfrissend en nieuw aan was, was de setting.

Gigan72

Avatar

Black Panter was een matige film een 13 in een dozijn film.

Monojaxx

Avatar

Die vent is niet goed hoor!

En waarom?...the age of feminism promotion en dat achterlijke #ikook.

GreenHornet

Avatar

stop met deze onzin.

maak een film met een female Marvel Teamup.
daar kijk wel naar uit.

ridjieddo

Avatar

Hoezo, in de comics is Black Panther idd een vrouw - namelijk zijn zus. Goeie manier om diversiteit te introduceren zonder te veel te sjoemelen met bestaande personages toch? Of zijn we diversiteitsmoe en willen we graag terug naar puur blanke en mannelijke hoofdpersonen in onze verhalen - de status quo van de afgelopen honderden dan wel duizenden jaren?

Ereptile

Avatar

Ik vind het op zich ook geen slecht idee hoor, als het maar in het verhaal van Black Panther past. T'Challa naast zijn zus zien vechten in een Panther-suit die het later overneemt kan best.

Artificialis

Avatar

Laten we eerst maar even afwachten of Black Panther II hetzelfde succes gaat evenaren, of dat de winst van de film toch wel degelijk samenhing met de aanloop naar Infinity War. Hoewel ik na de overname van X-Men zeker benieuwd zal zijn naar een solofilm van Storm, lijkt het mij niet interessant om allerlei bijrollen uit Black Panther een eigen film te geven.

benjamin

Avatar

Artificialis "Laten we eerst maar even afwachten of Black Panther II hetzelfde succes gaat evenaren, of dat de winst van de film toch wel degelijk samenhing met de aanloop naar Infinity War."
Hoe kun je nu die samenhang gaan meten op basis van de prestaties van Black Panther 2?

Khalidmocro

Avatar

Naar mijn mening moet een film gewoon goed zijn.. door het verhaal, acteer prestaties etc.. niet vanwege huidskleur of omdat het een vrouw in beter daglicht zet of whatever.. maar goed dat is mijn mening. Black panther was een goede film maar vind hem te overhyped.

Frietgezicht

Avatar

Waar blijft die film over het liefje van Tony Stark? Kreeg zij aan het einde van Iron Man 3 geen superkrachten?
Dat hebben ze daarna ook genegeerd(maar goed ook)

Artificialis

Avatar

benjamin "Hoe kun je nu die samenhang gaan meten op basis van de prestaties van Black Panther 2?"

Als Black Panther II het financieel aanzienlijk minder goed gaat doen is dat behoorlijk verdacht. En vooral een reden om geen spin-offs te overwegen.

benjamin

Avatar

Artificialis "Als Black Panther II het financieel aanzienlijk minder goed gaat doen is dat behoorlijk verdacht"
Dat is helemaal geen antwoord op de vraag, maar dat weet je zelf ook wel.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik denk dat Infinity War eerder profiteert van Black Panther dan andersom.
In de trailer van Infinity War hebben ze goed gebruikt gemaakt van Blackie's home.

Judge

Avatar

ik vond er geen reet aan. Nokken met die onzin.

Rutherford

Avatar

Gisteren Black Panther nog eens gezien. Degelijke Marvel film maar die hype was een beetje overdreven. Mooie vormgeving, villain vond ik heel cool om eerlijk te zijn, jammer dat hij niet kan terug komen. Andy Serkis is ook wel heerlijk in de film. Black Panther vond ik dan weer een houten klaas. Verhaal was ok maar niet bijster origineel. Om eerlijk te zijn vond en vind ik nog steeds Iron Man en Dr Strange de beste origins-films.

NieuwsFilm

meest populair