POLL: 'Jurassic World' of 'Jurassic Park'?

POLL: 'Jurassic World' of 'Jurassic Park'?

Een makkelijke keuze?

Volgende maand verschijnt met Jurassic World: Fallen Kingdom de vijfde film in de Jurassic Park-franchise in de wereldwijde bioscoopzalen. Het eerste deel is alweer 25 jaar oud en deze kreeg twee jaar geleden een reboot om een compleet nieuwe generatie aan te spreken. In deze POLL de simpele vraag: welke vind jij beter? Het origineel of de reboot?

In 1993 leverde Steven Spielberg de klassieker Jurassic Park af. Met oogstrelende visuele (en praktische) effecten toverde hij het eiland Isla Nublar om tot een park vol dinosauriers. De film kreeg twee matige vervolgen met The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001) en daarna volgenden vele jaren vol geruchten over een derde vervolg.

Dit vervolg verscheen uiteindelijk in 2015 met Jurassic World en deze bleek financieel gezien een nog grotere hit. Er werd wereldwijd bijna $1,7 miljard opgehaald. De film staat op de vierde plaats in de wereldwijde Box Office Top 10 aller tijden. In "world" was de T-rex uiteraard weer te zien, maar dit keer was het de genetisch gemodificeerde hybride Idominus Rex die het hypermoderne park onveilig maakte.

Hieronder de POLL! Succes met stemmen, en succes met de discussie op de gebruikelijke plaats.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair