Algemeen

Eerste beelden 'Suspiria' remake onthullen Dakota Johnson

In enge dansschool, net als in het origineel.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 11:44 in Algemeen
Amazon Studios heeft de eerste beelden uit Suspiria (2018) uitgegeven, met Dakota Johnson. Suspiria is de remake van de gelijknamige klassieke horrorfilm uit 1977 van Dario Argento. De nieuwe film wordt gemaakt door de eveneens Italiaanse regisseur Luca Guadagnino, die afgelopen jaar groot succes had met de arthouse-hit Call Me By Your Name.

In de eerste twee foto's die van de film zijn vrijgegeven zien we Dakota Johnson als jonge danseres in een enge dansschool:


Dakota Johnson speelt een jonge Amerikaanse danseres die arriveert bij een prestigieuze, wereldberoemde dansschool, waar zij een mysterieuze. duistere situatie aantreft. De artistieke directeur (Tilda Swinton), de nieuwe danseres en een rouwende psychotherapeut (gespeeld door echte Duitse psycholoog Lutz Ebersdorf) raken verstrikt, in een bloederige, zuchtende nachtmerrie.

Ondanks dat Luca Guadagnino bekend staat om zijn sfeervolle, beeldende films (onder andere ook dankzij cinematograaf Sayombhu Mukdeeprom (die ook bekend is van zijn werk met Miguel Gomes en Apichatpong Weerasethakul), heeft Dario Argento aangegeven dat het hem een zinloos project lijkt, omdat het de unieke sfeer is die de film bijzonder maakt, en die nabootsen levert een zinloze kopie op terwijl een film die een andere richting inslaat niet Suspiria zou moeten heten.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het voorgaande werk van Luca Guadagnino heeft mij wel overtuigd dat de remake in goede handen is. Al begrijp ik wat Dario Argento hierop tegen was.

Ang3l

Avatar

O, is dat een enge dansschool?

Decepticon

Avatar

Ik hoop dat de remake een stuk spannender en heftiger is, want ik heb afgelopen zondag de geremasterde blu-ray van het origineel gezien, niet veel soeps hoor.

Jodorowsky420

Avatar

Verdomme ik hoopte op een trailer

Spider-fan

Avatar

Argento heeft de film gezien en vond hem goed.

Ik dacht ook dat het om de trailer ging.

Decepticon: probeer hem over een tijdje nog eens. Ik weet nog dat ik hem de eerste keer ook niet zo bijzonder vond (al was dat gewoon VHS, niet een mooie geremasterde blu-ray). Maar wat ik vaak bij Argento's films had, is dat de beelden me heel lang bijbleven (los van het verhaal) en dat ik als ik ze weer opnieuw keek, ik ze geweldig vond.
Al is het wel zo dat veel mensen het niks vinden door de onnatuurlijke dubbing van de stemmen (al heb ik daar zelf geen last van, voegt voor mij juist toe aan de vreemde, droom-achtige sfeer). Of het is gewoon je smaak niet natuurlijk.

Eigenlijk zitten er heel weinig scènes met ballet in het origineel. Er zijn maar een paar scènes waarin ze oefenen, maar geen opvoering of iets dergelijks.

Decepticon

Avatar

@Spider-fan
Ja dat was één van de dingen die mij ook op viel, zo goed als geen ballet scènes.

Ik heb de blu-ray bij zavvi gekocht, ik ben het laatste half jaar meer oudere horror films aan het checken en Suspiria wordt altijd heel positief over gepraat, ook door Jon Schnepp van Collider, dus ik dacht, die schaf ik gewoon aan, kostte €22, dus de prijs was goed te doen. Uitgave is van Videa en is gerestaureerd door TLE Films 57, is een Arrow waardige blu-ray dvd dual edition.
Ik hou van praktische effects, maar veel van die oude horrors doen me niet veel eigenlijk helaas, vaak te saai en te goedkoop en cheesy.
Ik heb o.a. The Burning, Splatter University, de originele Black Christmas, de originele Evil Dead gekeken en ze doen me allemaal niet veel.

Maar ik zal Suspiria nog eens weer kijken, zodra de remake uitkomt.

Youtuber en horror liefhebber "Todd E Walnuts" heeft een geweldige collectie een heeft praktisch alles van Arrow, Shameless, Code Red, 101 Films, 88 Films en noem maar op.

Ik heb momenteel de Indicator uitgave van Christine onderweg. Dat vind ik een mooie film en de aanschaf waard, zakte van €24 naar €18.

Decepticon

Avatar

Army of Darkness staat nu op Netflix, gauw een keer kijken.

Spider-fan

Avatar

Decepticon: Videa als uitgever zegt me niks, ik kan die uitgave ook niet vinden. Bij Zavvi staat er nu één, maar de uitgever is Cult films:

https://www.zavvi.nl/blu-ray/suspiria-limited-edition-dual-format-collector-s-edition-dual-format/11578536.html

Maar er zijn van Argento's films erg veel verschillende blu-ray uitgaven.

Je moet ook niet te veel verwachten van de special effects. Het gaat voornamelijk om de sfeer: let op het kleurgebruik, cameravoering, de decors, de muziek, kostuums e.d.
Al staat Argento ook bekend om inventieve moordscènes, al vind ik Deep Red en sommige andere van zijn films op dat punt sterker.
Maar ik zou zeggen in hoofdzaak gaat het om dat gevoel dat er iets bovennatuurlijks gaande is, waar de heldin meer en meer achter komt. Het geeft me het gevoel van een kruising van Rosemary's Baby (van Polanski) en Alice in Wonderland. Een bovennatuurlijke thriller, maar met een bevreemdende droomachtige sfeer.

Decepticon

Avatar

Videa staat achterop de cover, maar dat is dezelfde uitgave die ik ook heb. Heeft ook een stevige slipcover met embossing van de titel en de dame voorop, waar de blu-ray aan de zijkant inschuift.

Deep Red wil ik ook gauw een keer zien. En ook Phenomena.

Spider-fan

Avatar

Ik heb qua extras dezelfde uitgave, maar bij mij staat er achterop de hoes Cult films en op de blu-ray zelf Nouveaux.

Deep Red is zeker qua verhaal beter dan Suspiria. Ik zou zeggen de beste films van Argento die ik iedereen kan aanbevelen, zijn zijn debuut Bird with the Crystal Plumage, Deep Red, Suspiria en Tenebrae. Ikzelf vind Inferno de beste, maar niet iedereen kan die waarderen, en Phenomena en Opera vind ik ook geweldig, maar die zijn toch eigenlijk meer voor fans van Argento dan voor een algemeen publiek. Na Opera worden zijn films minder, Sleepless vind ik de beste van zijn latere films, vooral vanwege Max von Sydow en de terugkeer van Argento's 'huisband' Goblin. Het late vervolg op Suspiria en Inferno, Mother of Tears vind ik erg vermakelijk maar haalt het, zeker visueel, niet bij de eerste twee.

nieuwslaatste nieuws

meest populair