Algemeen

Eerste recensies 'Deadpool 2': meer van hetzelfde

De film doet wat je ervan verwacht.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:59 in Algemeen
De eerste recensies van Deadpool 2 zijn online verschenen. Waar de eerste reacties op sociale media erg positief waren, bieden de recensies een veel genuanceerder beeld. De film van David Leitch met hoofdrol voor Ryan Reynolds borduurt voort op de indrukwekkende elementen van de eerste film. Mocht die je bevallen hebben, dan zal het vervolg ook in jouw straatje liggen, anders allicht niet zozeer.


Collider
"Deadpool 2 is een vreemde film. Enerzijds is het de film die je verwacht: droge grappen die non-stop met gruwelijk geweld op je afgevuurd worden. Anderzijds, verborgen onder al die F-bommen en referenties naar superhelden, ligt een echt verhaal over Deadpool, die moet leren voor iemand anders dan hemzelf te vechten en zijn hart te openen. Het is een eerlijk verhaal, dat de film zo graag lijkt te willen bespotten."


The Wrap
"De beste komische vervolgen geven je, zoals 22 Jump Street, precies hetzelfde, maar dan met iets meer erin, zodat het bestaan ervan ook gerechtvaardigd is. Ergens in het midden ligt Deadpool 2. Dat verraadt de belofte van de eerste film nooit; het bouwt er niet alleen op, maar speelt de beste hits nog eens af. Als je daar fan van bent, zal je deze film geweldig vinden, maar had je dat gevoel niet zo, dan is deze herhalingsoefening misschien niets voor jou."


Variety
"Op zijn beste momenten, is de film niets minder dan een ultragewelddadige spin-off van de Looney Toons, waarin Reynolds zich helemaal als Bugs Bunny gedraagt, of dat nou verborgen achter een masker of onder een berg make-up is. Zijn ledematen gaan alle kanten op, zijn komische geblaat komt van alle kanten en is precies irritant genoeg. Op zijn slechtste momenten is het een zelf-complimenterende brij die tussen een Farrelly Brothers-film en een Mountain Dew commercial ligt."


Entertainment Weekly
"Deadpool 2 is niet echt het vervolg dat we nodig hebben, maar voelt als het vervolg dat we verdienen. De eerste film was een grappige blik op het superheldengenre, de tweede doet dat dunnetjes over. [...] Er zit weer veel bloedvergieten in, zoveel dat de kijker soms zal hopen op die rustige momenten uit het origineel. "


Screen Daily
"Deadpool 2 verandert niets aan de formule. Wederom zit hij vol one-liners waarvan sommigen slagen en anderen niet. Daar onder liggen een en al goede bedoelingen, maar waar de film slaagt in zijn grappige Marvel-referenties, zou het plot verfijnder kunnen zijn. Het zit vol met het idee om een nieuw team van krijgers te scheppen, die verwarrend genoeg de X-Force heten. Als mensen ooit moe worden van superhelden (iets dat tegelijk onvermijdelijk en onwaarschijnlijk lijkt), is dit het moment."

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

had ook niets anders verwacht, toch wel benieuwd of deze film de 800 Miljoen gaat halen.

JIGSAW8

Avatar

@greenhornet nee ik denk eerder 700 miljoen maximaal aangezien de mensen Veel liever deze maand naar de nieuwe avengers film of de nieuwe starwars film gaan. Ik denk dat solo a star wars story toch een dikke 1 miljard euro winst gaat maken en avengers minstens 2 miljard

eltorro

Avatar

Ik vraag me wel af waarom de review embargo zo laat pas opgeheven werd terwijl de film een nette 84 procent scoort op rotten tomatoes.

Banned

Avatar

Kortom alles wat me irriteerde aan deel 1 is hier nog extra aanwezig.

JIGSAW8

Avatar

@banned als je niet van deadpool houd ben je echt een fk saaie zak.

benjamin

Avatar

eltorro "Ik vraag me wel af waarom de review embargo zo laat pas opgeheven werd "
In welk opzicht werd het opvallend laat opgeheven?

Agent-P

Avatar

Gewoon een vermakelijke film als hij een beetje op het vorige deel lijkt. Ik ga hem zeker kijken in de bioscoop.

Van Solo weet ik niet wat ik moet verwachten. Zal hem waarschijnlijk wel kijken, maar alleen als ik echt tijd over heb denk ik.

ThomasOMalley

Avatar

Jigsaw heeft weer eens in de paddopot gezeten en z'n comments getypt met z'n ellebogen.

noah81

Avatar

Tsja, Je moet er echt Van houden. Ik heb deel 1 na half uur uitgezet zo saai

JIGSAW8

Avatar

@thomasOmalley bijna goed ik was dronken en typte met mn neus.

Master Of Films

Avatar

benjamin "In welk opzicht werd het opvallend laat opgeheven?"
Omdat eltorro nog steeds vanuit gaat van het volgende principe. Hoe later de review embargo, des de slechter de film.

eltorro

Avatar

@benjamin: Dat het nu zo kort voor release vrij word gegeven. De screening was volgens mij ook al een paar dagen geleden.

@Master Of Films: Nee. Ik heb vaak dat ik films die slecht worden beoordeeld wel goed vind, zoals bijvoorbeeld de films uit het DCEU. En Deadpool is het levende bewijs dat films met een late embargo goed beoordeeld kunnen worden. Ik denk alleen wel dat films waar de embargo eerder wordt onthuld extra positieve buz kunnen krijgen.

horizon

Avatar

Deadpool was 10 minuten echt leuk en dan heb je de grap door en is het eigenlijk een vrij ordinaire superheldenfilm.

Ang3l

Avatar

Deadpool 1 was absoluut een platte puber film, maar dat was wel eens lekker verfrissend in t verder brave filmgenre. Ze moeten t alleen niet gaan uitrekken.

Ben wel benieuwd naar de introductie van X-Force!

ThomasOMalley

Avatar

@horizon
Ik vond 'm juist zeer verfrissend ten opzichte van het gros van de superheldenfilms. R-rating, goede actiescènes.

Binnen het genre was dit er eindelijk eentje voor volwassenen.

ThomasOMalley

Avatar

De woorden uit dit artikel "Meer van hetzelfde" is toepasselijker bij Marvelfilms, maar dat zullen ze niet snel schrijven ben ik bang.

Master Of Films

Avatar

En dat is uiteraard bij diverse films.

Echter ik haal mijn shouders op als ik "meer van hetzelfde" hoor binnen in 1 serie ala Deadpool/MCU/Transformers of andere franchises. Soms is verandering wel fijn, maar dan wordt weer het woordje inconsequent (of inconsistent) daar weer tegen aangesmeten.

Daanminator

Avatar

Vond deel 1 juist zeer verfrissend dus deel II is meer dan welkom.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "^ nou noem je heel toevallig en most obvious de MCU films, maar als 'filmkenner' zou je toch moeten weten dat nog veel meer vaker voorkomt dan je denkt."
Ik nam de MCU als voorbeeld omdat dat relevanter is, aangezien we het over het superheldengenre hadden.

MoF "Echter ik haal mijn shouders op als ik "meer van hetzelfde" hoor binnen in 1 serie ala Deadpool/MCU/Transformers of andere franchises. Soms is verandering wel fijn, maar dan wordt weer het woordje inconsequent (of inconsistent) daar weer tegen aangesmeten."
Dit argument snap ik, never change a winning formula. Ikzelf kijk graag naar alle Mission Impossible-films, maar ik erken wel dat dit elke keer hetzelfde trucje is en dus van hetzelfde laken een pak. Dan moet de formule natuurlijk wel werken en blijven werken, anders loop je risico dat het gaat vervelen.
Eén van de redenen waarom ik problemen heb met de MCU is dat het zoveel potentie heeft, maar genoegen neemt met middelmatig zijn (om een grotere doelgroep aan te spreken en meer geld binnen te harken). Wat zou er gebeuren als we in 2019 een keiharde R-rated Hulk-film te zien krijgen? Wat mij betreft is de MCU dat aan het pogen hun formule te optimaliseren (of in ieder geval iets anders te proberen), maar ik kan het mis hebben.

benjamin

Avatar

ThomasOMalley "Wat zou er gebeuren als we in 2019 een keiharde R-rated Hulk-film te zien krijgen? "
Goede vraag. Wat zou er dan precies gebeuren behalve dat we wat extra bloedspatjes te zien krijgen? Volgens mij is een rating nog altijd geen kwaliteitslabel.

eltorro "Dat het nu zo kort voor release vrij word gegeven."
Maar de vraag was vooral waarom je deze termijn zou bestempelen als opmerkelijk (of toch opmerkelijk genoeg om er iets over te zeggen) kort in plaats van relatief logisch of normaal? Mij lijkt een drietal dagen voor de (Amerikaanse) release eigenlijk mooi op tijd.

Frietgezicht

Avatar

Wedden dat ze snel iets hebben opgenomen na Infinity War en in de after credit scene opeens mensen verdwijnen.

ThomasOMalley

Avatar

benjamin "Goede vraag. Wat zou er dan precies gebeuren behalve dat we wat extra bloedspatjes te zien krijgen? Volgens mij is een rating nog altijd geen kwaliteitslabel."
Extra bloedspatjes? Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen wat voor schade hij zou kunnen aanrichten. Buiten dat is R-rating meer dan alleen de toevoeging van extra bloed en wat extra fucks. Ik geloof dat de impact van actiescènes veel groter zal zijn wanneer je Hulk niet alleen zinloze klappen ziet uitdelen aan anderen met superkrachten, maar ook echt met de consequenties geconfronteerd wordt van zijn geweldadige alterego.
We gaan toch niet ontkennen dat toen Logan in de gelijknamige film voor het eerst zijn klauwen door iemands hoofd penetreerde wij allemaal hetzelfde dachten: “eindelijk”.

Sunspot

Avatar

Een verfrissing in eider geval, dat 1e deel was zo verfrissend, zal deel 2 ook zijn, aangezien het de enige in zijn soort is voorlopig.

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "Ik nam de MCU als voorbeeld omdat dat relevanter is, aangezien we het over het superheldengenre hadden."

Maar als ik nou een voorbeeld noem. Is Captain America: The Winter Soldier & Guardians of the Galaxy meer van hetzelfde? Even vanuit gaan dat je beide films hebt gezien.

ThomasOMalley "Wat zou er gebeuren als we in 2019 een keiharde R-rated Hulk-film te zien krijgen"
Geen idee. Maar is dat wel nodig voor de MCU? Wellicht dat MCU de Marvel Knights kan introduceren voor R-rated films. Al zitten een aantal Marvel Knights helden al in de Netflix series. En ergste is dat Black Panther ook in Marvel Knights zat, maar die wordt never nooit R-rated.

Bad idea dus. :(

Wel vond ik de dood van Vision in A:IW eigenlijk best wel f*ked up (vooral voor de kids). Eerst wordt door hij door Wanda Maximoff opgeofferd voor het zogenaamde greater good.
Maar Thanos haalt hem terug, en dood hem op een brute koude wijze een 2e keer. Nogmaals denkend aan de kids. Wat mij meteen moest denken aan The Temple of Doom. Sommige kinderfilms zijn eigenlijk verkapte volwassen R rated films. ;-)

ThomasOMalley "We gaan toch niet ontkennen dat toen Logan in de gelijknamige film voor het eerst zijn klauwen door iemands hoofd penetreerde wij allemaal hetzelfde dachten: “eindelijk”.""

Dat klinkt meer als een drang voor geweld ipv dat het verhaal zou moeten gaan dienen.

Ik vond de drama (plus opoffering) van Logan juist de kracht van de film, niet het (extreme) geweld. Het kon zelfs voor mij een toned down PG-13 film worden (*), dan was het voor mij alsnog een geslaagde film geweest. Het spijt me ThomasOMalley, maar ik dacht niet aan "eindelijk".

----------------------
(*)Gek genoeg vind ik een scene in de Hunger Games een goed voorbeeld hoe ze die film alsnog een PG-13 film konden maken.
Dit als voorbeeld dat zelfs met de magie van editing een minder extreem gewelddadige Logan gemaakt kon worden.
----------------------

Neem dan Deadpool. Daar kan men echt geen toned down PG-13 van maken. Grove volwassen taal, bruut geweld, sex -minus de drama. Nee, ik kan niks verzinnen hoe een PG-13 Deadpool kan maken. Oh wacht....X-Men Origins: Wolverine. The Merc with no mouth. Nope. Deadpool is een extreme karakter, dus die moet je laten gaan als een dolle hond.

Ik vind dat R-rated voor superhelden wel toepasbaar moet zijn voor het karakter en zomaar R-rated to be R-rated.

ThomasOMalley

Avatar

MoF "Maar als ik nou een voorbeeld noem. Is Captain America: The Winter Soldier & Guardians of the Galaxy meer van hetzelfde? Even vanuit gaan dat je beide films hebt gezien."
Ik bedoelde meer dat er weinig variatie zit in de franchise als geheel, maar deze geef ik je zeker. Hier zitten genoeg verschillen in en vandaar dat ik de GotG-films ook een stukje vermakelijker vind dan de meeste andere films van de MCU.

MoF "Ik vond de drama (plus opoffering) van Logan juist de kracht van de film, niet het (extreme) geweld. Het kon zelfs voor mij een toned down PG-13 film worden (*), dan was het voor mij alsnog een geslaagde film geweest."
Een film kan niet leunen op een R-rating alleen, ik zou dus nooit willen beweren dat dat dé formule is voor een goede film. Geslaagd als toned down PG-13 film? Misschien. Inclusief R-rating? Veel beter!
Ook begrijp ik je Hunger Games argument en hoewel ik geen liefhebber ben zou ik zeker zeggen dat deze ondanks de rating effectief was. Vergelijk 'm echter met Battle Royale en dan is mijn keuze snel gemaakt.

MoF "Het spijt me ThomasOMalley, maar ik dacht niet aan "eindelijk"."
Geen probleem, misschien heb ik de impact van het grove geweld in dit geval overschat.

Mijn punt is dus vooral dat de vrijheden die gepaard gaan met een R-rating bijna altijd bevorderlijk zijn voor de film, maar niet garant staan voor de uiteindelijke kwaliteit.

horizon

Avatar

@ThomasoMalley,

Ik denk dat ik de R rating bij Logan veel meer vind toevoegen. Ook omdat het verhaal daar veel meer om vraagt om de impact te krijgen die nodig is.
Bij Deadpool is de r-rating een gimmick.

Als je naar andere "verfrissende" superheldenfilms kijkt dan komen bij mij, buiten Logan (nr1), ook titels als X-Men First Class (de historische setting), the Amazing Spiderman 2 (Parker is belangrijker dan Spiderman) en toch wel GotG op (hoewel ik deel 2 beter vind).

ThomasOMalley

Avatar

^Ik kan me het label 'verfrissend' wel voorstellen bij First Class en The Amazing Spider-Man 2 om de redenen die je noemt, maar persoonlijk beschouw ik deze films niet als goede films.

Natuurlijk wordt de R-rating bij Deadpool als gimmick gebruikt, maar dat maakt de film wel veel effectiever en vermakelijker. Zonder deze rating zou mijn score voor de film drastisch dalen.

Frietgezicht

Avatar

^ Als je The Amazing Spider-Man 2 wel goed vindt krijg je ook psychologische hulp hoor.

eltorro

Avatar

@benjamin: Een film kan extra positieve buzz krijgen als ze de reviews eerder onthullen, Deadpool maakt nu ook reclame met dat ze een positieve RT score hebben. Ze hadden de reviews minimaal al een paar dagen eerder kunnen onthullen. En ook komt het vaker voor dat als de reviews later wordt onthuld de film een slechte RT score heeft. Dus vandaar mijn vraag. Al zal vast wel een goede reden achter zitten, ik vraag me alleen af welke.

eltorro

Avatar

Ik ben het met ThomasOMalley mening eens over R rating. Een film wordt niet automatisch goed door een R rating, maar bied de film makers extra kans om een nog betere film te maken.

SPOILERS voor Logan.
Logan zijn opoffering en professor x zijn dood waren nog heftiger doordat alles zo duidelijk in beeld werd gebracht. Bij sommige helden past de R rating inderdaad beteren de Hulk lijkt mij hier een goed voorbeeld van.

eltorro

Avatar

@ThomasOMalley: Ah zo, ik ben het wel eens met je eerste bron. Al kan het zijn dat films zich nu steeds minder bezig houden met RT en het embargo.

benjamin

Avatar

eltorro "En ook komt het vaker voor dat als de reviews later wordt onthuld de film een slechte RT score heeft."
En in dat geval doen ze dat belachelijk dicht bij de eigenlijke release en niet nog steeds meerdere dagen op voorhand.

eltorro

Avatar

@benjamin: Ja precies. Misschien dat ze minder afhankelijk willen zijn van RT, of de film was op het laatste moment af. Het lijkt me in ieder geval niet dat ze hier spoilers willen voorkomen.

benjamin

Avatar

eltorro " Ja precies. Misschien dat ze minder afhankelijk willen zijn van RT, of de film was op het laatste moment af. Het lijkt me in ieder geval niet dat ze hier spoilers willen voorkomen."
Als je niet in staat bent (niet willen of niet kunnen?) te lezen wat er staat en maar naast de kwestie blijft praten, zijn conversaties natuurlijk onmogelijk.

eltorro

Avatar

@benjamin: Je vroeg mij waarom ik drie dagen als opmerkelijk zou bestempellen. Ik vind drie dagen kort, als je naar de bron kijkt van MoF zie je dat het net wel net niet op het randje valt. Een paar dagen extra kan de film extra positieve buz opleveren en een paar dagen korter extra negatieve buz. Veel mensen hechten waarde aan de score van RT. Als je iets anders bedoelt verklaar je nader.

benjamin

Avatar

eltorro " Je vroeg mij waarom ik drie dagen als opmerkelijk zou bestempellen. Ik vind drie dagen kort"
Jij kunt dat op zich vinden, maar het is op zich niet buitengewoon zoals eerder al aangetoond met goed ontvangen films als Infinity War en The Last Jedi (overigens allebei films waar jij als ik mij het goed herinner leek te twijfelen aan de ontvangst).

nieuwslaatste nieuws