Celebrity

Vragen over sterke vrouwen zijn volgens Emilia Clarke seksistisch

De volgende keer niet meer vragen dus...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:26 in Celebrity
Actrice Emilia Clarke (Solo: A Star Wars Story, Terminator Genisys) is boos. De bekende Game of Thrones-actrice is helemaal klaar met de term 'sterke vrouw', zo blijkt uit de felle reactie die ze gaf tijdens een interview met het blad Elle op het filmfestival van Cannes, Frankrijk, na een vraag over de sterke vrouwelijke personages die ze allemaal al heeft mogen spelen. Volgens Clarke suggereert die term dat vrouwen normaal gesproken zwak en minder waard zouden zijn.

"Wat is het alternatief dan? Denk je nou echt dat een hoofdrol in een film zwak gaat zijn?", sneert Clarke naar de mannelijke journalist. "Ik speel gewoon vrouwen". Volgens de 31-jarige Hollywoodster heeft de term 'sterke vrouwen' een behoorlijk seksistische ondertoon en dat accepteert ze niet langer meer. "Je vraagt dat ook niet aan een man tenzij hij fysiek sterk is", concludeert ze.

Vervolgens geeft Clarke de interviewer een aantal voorbeelden van hoe hij zijn vraag ook had kunnen formuleren. "Waarom vraag je me niet hoe het is om iemand met macht te spelen? Of hoe het voelt om een vrouwelijke hoofdrol in een grote blockbuster te mogen spelen?", vraagt Clarke zich dus hardop af. "Gebruik het adjectief sterk niet meer, maar zoek een ander bijvoeglijk naamwoord, verdorie".

Eerder deze maand zei Clarke nog in een interview dat ze het uitdagend en spannend vond om sterke vrouwelijke personages te mogen spelen, maar nu lijkt het waarschijnlijk dat de emmer toen al begon over te lopen. Clarke speelt dus geen sterke vrouwelijke rollen meer, maar puur vrouwelijke rollen.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ze is zo leuk. Leuke lach, komt spontaan over en heerlijk lichaam.
Mijn moeder zou haar accepteren als schoondochter.

esteban

Avatar

We leven in onnozele tijden ...

Prince John

Avatar

Arme interviewer, hij bedoelde het helemaal niet verkeerd...

Moviemagic

Avatar

We leven in een tijd van SJW'ers. Elk woord en non-verbale uiting wordt onder een microscoop gelegd en elke afwijking wordt jouw op een hardhandige manier duidelijk gemaakt. Ondanks de goede bedoelingen wordt je op persoonlijk niveau afgerekend. Het zal me niet verbazen als youtube straks vol staat met steunbetuigingen aan haar en dat de journalist een rascist, xenofoob en lijdt aan Misogynie.

benjamin

Avatar

Ze lijkt mij best wel een punt te hebben.

Mav Damian

Avatar

Ze heeft inderdaad een punt, maar je kunt een sterke vrouw ook anders bekijken dan alleen maar fysiek.

Ereptile

Avatar

Ze heeft helemaal geen punt. Ze valt iemand aan die goede bedoelingen heeft. Sterk heeft inderdaad niet altijd te maken met fysieke kracht, maar mentaal ook. Bovendien kan een hoofdrol in een film trouwens ook heel zwak zijn.

Ik vind het een leuke actrice, maar dit soort acties vind ik dan toch weer minder.

benjamin

Avatar

Ereptile " Ze valt iemand aan die goede bedoelingen heeft"
Wie valt ze eigenlijk aan?

RoberPaulsen

Avatar

Nu begrijp waar de term zeikwijf vandaan komt. Wat een janksmoel.
Voortaan maar geen vragen meer aan vrouwen stellen er komen toch alleen maar kutantwoorden (pun intended) uit

ridjieddo

Avatar

+1 benjamin
Verder vind ik haar echt een kudtactrice. Ze mag dan wel een goeie rol hebben in GoT maar haast alle films waar ze in speelt zijn flops (mede door haar). Nu maar hopen dat ze niet Solo verkracht.

ThomasOMalley

Avatar

Wanneer men spreekt over “sterke vrouwen” wordt natuurlijk niet bedoeld dat vrouwen normaal gesproken zwak zijn, dat is onzin.

Wel geloof ik dat het een goede ontwikkeling zou zijn als we niet structureel de vlag uithangen wanneer een vrouw iets heeft gepresteerd, dat wekt inderdaad de indruk alsof ze altijd maar worden achtergesteld. Als we nou eens geen lange artikels schrijven wanneer vrouwen, homo’s, kleurlingen, etc. een film hebben geregisseerd (of iets dergelijks), misschien dat racisme/seksisme wat minder vaak gespreksstof oplevert. Doen we ook niet wanneer het een middelbare, blanke vetzak is.

centr1no

Avatar

De vertaling is weer 'creatief' van filmtotaal.
Lees de bron a.u.b. mensen en realiseer je dat je hier je mening baseert op uit het verband getrokken sensatiepers flauwekul.

Ereptile

Avatar

^ Eens met ThomasOMalley!

xarkov

Avatar

Aight.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vind Emilia Clarke een erg leuke actrice, maar dit is wel een beetje vaag. Kom op zeg, die man bedoelde het waarschijnlijk niet eens slecht.

benjamin

Avatar

Tycho Nestoris "Kom op zeg, die man bedoelde het waarschijnlijk niet eens slecht."
Waarom gaan zo veel reacties hier over een man die het zogenaamd niet slecht bedoelde en waar we blijkbaar medelijden mee moeten hebben? Dit lijkt mij toch geen persoonlijke aanval op de persoon die er een vraag over stelde en de man lijkt mij zich ook (terecht) niet zo daar aangesproken te voelen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair