Celebrity

Terry Crews over zijn mishandelende vader die hij vergeven heeft

"Ik plaste in bed tot ik veertien jaar was."

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
In de Expendables-films knokt hij er zonder problemen op los en in series zoals Brooklyn Nine-Nine vuurt hij tientallen grappen af, maar Terry Crews' verleden is alles behalve heroïsch en hilarisch. Toen de 49-jarige Amerikaan klein was woonde hij in een gezin met een vader die bijwijlen zijn geliefde een paar klappen verkocht. De acteur heeft hier vaker over gesproken, dat deed hij een paar dagen geleden opnieuw toen hij geëerd werd tijdens de 23ste editie van Safe Horizon's Champion Awards.

Crews: "Één van mijn eerste herinneringen is van toen ik vier of vijf jaar was. Mijn vader had mijn moeder zo hard als hij kon in het gezicht geslagen, ze raakte bewusteloos. En ik herinner me dat ik haar op de vloer zag, daarna keek ik naar hem - een reus van een man. Ik dacht: 'Mijn god, hij zei dat hij van haar hield.' Het enige waar ik aan kon denken was dat ik haar wilde beschermen. En hoe verkeerd dit was."

De acteur - een getrouwd man met vijf kinderen - is christelijk opgevoed. Zijn moeder is hier grotendeels voor verantwoordelijk. Crews' vader was namelijk naast mishandelaar ook verslaafd aan alcohol. Volgens de acteur was hij als kind altijd bang wanneer zijn vader weer thuiskwam. "Ik plaste in bed tot ik veertien jaar was, omdat ik niet wist wat er zou gebeuren. Jarenlang leefden we in een nachtmerrie."

Tegenover Acces Hollywood Live onthulde hij eerder samen met zijn broer wraak te hebben genomen. Gedurende een familiereünie greep Crews' vader weer naar de fles en sloeg een tand van zijn vrouw eruit, ondanks dat de acteur had gesmeekt niet gewelddadig te worden vanwege zijn eigen kinderen.

"Ik had gedroomd over de dag dat ik een volwassen man zou zijn en wraak kon nemen," vertelde Crews. "Ik wilde vergelding en kon er niet op wachten. Toen het zover was sloegen ik en mijn broer hem in elkaar voor wat hij onze moeder had aangedaan. Het was afschuwelijk. Ik voelde me helemaal niet bevrijd, niet eens een beetje. Ik kreeg niet eens zo'n gevoel van 'Nu zal het allemaal beter worden.' Ik voelde me zelfs slechter, want nu was ik net zoals hij. Ik moest hem vergeven, want vergiffenis zorgt ervoor dat ik geen slachtoffer meer ben. Zodra ik hem vergeven had, was ik vrij."

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair