Algemeen

Brianna Hildebrand blij met tonen eerste lesbische superheldin in 'Deadpool 2'

De stoere mutant Negasonic Teenage Warhead heeft een schattige vriendin in de sequel!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 12:37 in Algemeen
Actrice Brianna Hildebrand is sinds vorige week weer te zien als de stoere mutant Negasonic Teenage Warhead in Deadpool 2, een rol die zij al eerdere vertolkte in Deadpool (2016). In dit vervolg heeft haar krachtige personage een relatie met een andere vrouwelijke X-Men, namelijk Yukio, gespeeld door de Japanse actrice Shioli Kutsuna. In een recent interview met Too Fab vertelde de 21-jarige Hildebrand meer over wat het precies voor haar betekent om een lesbische actieheldin te mogen spelen.


De Amerikaanse actrice Brianna Hildebrand is zelf ook een lid van de LGBT-gemeenschap en steunt deze dan ook actief met haar podium als beroemdheid. Tot nu toe werd deze groep nog nauwelijks gerepresenteerd binnen het superheldengenre, maar daar brengt Deadpool 2 verandering in door een lesbische relatie duidelijk in beeld te brengen. Hildebrand hoopt dat de duidelijke relatie van Negasonic Teenage Warhead en Yukio helpt bij het normaliseren van LGBT-relaties in alle filmgenres. "Vroeger was ik nooit echt een fan van superheldenfilms, maar toen ik naar congressen ging, zag ik hoeveel superhelden voor mensen kunnen betekenen", vertelt Hildebrand.

Volgens Hildebrand is het dan ook belangrijk dat de LGBT-gemeenschap onoverwinnelijke helden op het grote scherm ziet, waaraan zij zich kan spiegelen. Volgens Hildebrand vroeg hoofdrolspeler en medeschrijver Ryan Reynolds haar zelf via een e-mail om toestemming en advies bij het introduceren van de lesbische relatie van haar personage. "Natuurlijk was ik daarmee akkoord! Ik heb hem wel verzocht om geen vergrootglas te leggen op de relatie. Dat maakt het ook zo bijzonder, want het wordt gewoon geaccepteerd zonder dat er een groot probleem van wordt gemaakt", vertelt Hildebrand. "Hopelijk waarderen de fans dat".

Deadpool 2, van regisseur David Leitch, draait nu in de bioscoop!0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair