Algemeen

Barack en Michelle Obama in zee met Netflix

De voormalige president van Amerika gaat films produceren voor Netflix!

door Wouter Drummen om 13:06 in Algemeen
De voormalige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft samen met zijn vrouw Michelle, een meerjarig contract getekend bij Netflix, zodat ze hun eigen films en en series kunnen gaan produceren voor de streaming-gigant. Wat het voor een films en series zullen zijn is nog niet geheel duidelijk, al lijkt het erop dat ze sowieso voor documentaires en docu-series willen gaan.

Barack Obama liet zich over de overeenkomst met Netflix uit: ''Een van de grote geneugten van ons ambt was het ontmoeten van veel interessante mensen, in allerlei lagen van de maatschappij. Dankzij Netflix hebben we nu de mogelijkheid om deze ervaringen met een breder publiek te gaan delen. Michelle en ik zijn daarom erg enthousiast en kijken ernaar uit om samen te werken met Netflix. We willen helpen bij de ontwikkeling en het beheer van getalenteerde, inspirerende en creatieve stemmen die meer empathie en begrip onder de mensen kunnen creëren en op die manier ervoor zorgen dat heel de wereld hun verhalen hoort''.

De directeur van Netflix, Ted Sarandos, kijkt ook uit naar zijn samenwerking met de Obama's: ''Het is fantastisch voor ons dat we deze mensen, die door hun waardevolle ervaringen met anderen te delen en zo verandering en meer openheid en begrip jegens elkaar willen brengen, in het licht kunnen gaan zetten''. Een paar maanden geleden, toen de geruchten rond gingen dat er misschien wel een deal zou komen tussen Netflix en de Obama's, liet de voormalige adviseur van Barack Obama, Eric Schultz, weten hoe belangrijk het zou zijn voor het bekende stel: ''Ze hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven''.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Op LinkedIn zag ik een post van Netflix waarin dit verteld werd, waarin Obama als president werd aangekondigd. Dus niet als voormalig president ofzo ;)

Dirk Diggler

Avatar

^ Elke ex-president wordt als president bestempeld en niet as oud-president (in de VS), ja geld ook voor Lincoln ;)

Goov25

Avatar

Echt? Oké. Vermoedde al een andere reden ;)

NieuwsFilm

meest populair