Video

Charlie Hunnam & Rami Malek ontsnappen uit gevangenis in trailer 'Papillon'

Naar het waargebeurde verhaal van de Franse Henri Charrière uit 1941.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 08:34 in Video
Vorig jaar ging het biografische drama Papillon in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto, nu hebben de makers ons eindelijk de eerste bewegende beelden getoond. De film van Michael Noer is niet alleen gebaseerd op de eerdere adaptatie uit 1973, maar ook op de autobiografieën van Henri 'Papillon' Charrière. In de hoofdrollen zien we Charlie Hunnam en Rami Malek als twee gevangenen die een levenslange straf moeten uitzitten op een beruchte strafkolonie. Geen van beiden ziet dat zitten.

Fransman Henri 'Papillon' Charrière is een kluiskraker die in Parijs werkzaamheden verricht voor de onderwereld. In 1933 wordt hij onterecht veroordeeld voor moord en moet op Devil's Island in Frans-Guyana, Zuid Amerika een levenslange straf uitzitten. Henri, vastbesloten om zijn vrijheid terug te krijgen, vormt daaropvolgend een onwaarschijnlijk bondgenootschap met vervalser Louis Dega. De laatstgenoemde besluit, in ruil voor bescherming, Henri te helpen met ontsnappen.


Papillon wordt in het drama gespeeld door Hunnam, Malek kruipt in de huid van Dega. Hun rollen werden in 1973 respectievelijk ingevuld door Steve McQueen en Dustin Hoffman. Noer's Papillon is geschreven door Aaron Guzikoswski (Contraband, Prisoners). Eind augustus verschijnt de film in de Amerikaanse bioscopen, een paar weken later in Nederland.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Papillon, zeer goeie film van Steve McQueen (die sowieso in goeie films speelde). Wordt lastig voor Charlie Hunnam om in de voetsporen van McQueen te gaan treden.

De poster heeft zelfs de vibe van de 73 poster.

RoberPaulsen

Avatar

Het origineel heeft vroeger echt heel veel indruk op me gemaakt, vooral de rol van Dustin Hoffman

Tycho Nestoris

Avatar

Ik zie niet echt in waarom er opnieuw een verfilming van moet komen, want de 1973 film is nog altijd uitstekend.

John Wayne

Avatar

Zo aan de trailer te zien gooit men er meer actie en geweld in, maar of het daarmee een betere film dan het origineel wordt, is nog maar zeer de vraag.

Frietgezicht

Avatar

Detail : Zit ook een Nederlander in.
Yorick van Wageningen.
Die heeft trouwens aangegeven nare ervaringen(ik zeg het netjes) te hebben gehad met de heer Viespeuk Gosschalk.

nieuwslaatste nieuws

meest populair