Anthony Hopkins: "Mijn dochter en kleinkinderen boeien me echt helemaal niets!"

Anthony Hopkins: "Mijn dochter en kleinkinderen boeien me echt helemaal niets!"

Een redelijk haatvolle uitspraak van de bekende acteur...

De familievete van acteur Anthony Hopkins (Thor: Ragnarok, The Silence of the Lambs) heeft een nieuw hoogtepunt bereikt! In een recent interview met Radio Times vertelt hij koelbloedig dat hij geen idee heeft of hij al wel of niet opa is geworden. De reden voor deze houding is dat hij al jaren geen contact meer heeft met zijn enige kind, zijn dochter Abigail. Wat is er precies aan de hand?

De Welshe acteur Anthony Hopkins is binnenkort in de titelrol te zien in BBC's King Lear. Daarin speelt hij een koning die gek wordt wanneer de relatie met zijn dochters wordt beschadigd. In het echte leven ligt Hopkins juist minder wakker van zijn eigen familieproblemen. Zijn enige dochter Abigail (48) ziet hij namelijk al zo'n twintig jaar niet meer. Hopkins kreeg Abigail met zijn eerste vrouw Petronella Barker, maar verliet het gezin toen Abigail nog een kleuter was en liet sindsdien maar sporadisch iets van zichzelf horen.

Zo vader, zo dochter...
Hopkins is dus afwezig geweest in een groot deel van Abigails leven en uiteindelijk is hun contact helemaal verwaterd. Abigail vertelde eerder dat zij, net zoals haar vader overigens, ook last heeft gehad van zware drankproblemen en suïcidaal is geweest. Zij heeft echter nooit over zulke serieuzere levenszaken met haar vader gesproken. "Mensen gaan uit elkaar. Families verbreken het contact. Ga gewoon door met je leven!", zegt Hopkins over zijn verbroken relatie met zijn dochter in het interview met Radio Times. In een eerder interview zei Hopkins al dat hij verwacht dat zijn dochter vast goede redenen heeft voor de breuk.

Hopkins heeft er vrede mee
De 80-jarige Hollywoodster, inmiddels begonnen aan zijn derde huwelijk, ligt dus niet bepaald wakker van het verloren contact. Op de vraag of hij misschien wist of er misschien al kleinkinderen van hem rondlopen op de wereld, zei hij: "Ik heb geen flauw idee en het boeit me ook niet eerlijk gezegd". De presentator van het radioprogramma merkte vervolgens op dat Hopkins' opmerkingen behoorlijk kil klonken. "Het is kil, omdat het leven kil is. Mensen maken nou eenmaal bepaalde keuzes", was de reactie van Hopkins, die de schuld voornamelijk in de schoenen van Abigail lijkt te willen schuiven.

Abigail heeft inmiddels zelfstandig een eigen leven opgebouwd, weliswaar onder een andere achternaam, en werkt als theatermaakster. Die passie heeft ze dus ook niet van een vreemde...

NieuwsFilm

meest populair