Algemeen

Gal Gadot wordt vertrouwelinge van Fidel Castro in 'My Dearest Fidel'

De 'Wonder Woman'-actrice speelt een journaliste die persoonlijk voor verzoening tussen Amerika en Cuba zorgde.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:21 in Algemeen
Gal Gadot gaat de Fidel Castro-film My Dearest Fidel maken. Nadat ze samen aan Wonder Woman werkten, gaan voormalig hoofd van Warner Brothers Sue Kroll en Gal Gadot opnieuw met elkaar samenwerken. Gal Gadot is voorlopig producente van de film, maar het is ook de bedoeling dat zij de hoofdrol van journaliste Lisa Howard zal spelen.

Sue Kroll verkreeg de filmrechten voor een recent Politico artikel van Peter Kornbluh, getiteld "My Dearest Fidel: A Journalist's Secret Liaison With Fidel Castro". Chris Brancato, mede-bedenker van Narcos, schrijft een script gebaseerd op het artikel.

My Dearest Fidel zal draaien om ABC journalist Lisa Howard, die aan wat Kornbluh ''intieme diplomatiek'' deed met de revolutionaire leider en dictator van Cuba. Ze maakte drie trips naar de hoofdstad van het land, Havana, en tijdens deze trips positioneerde zij zich als een van de belangrijkste Amerikaanse vertrouwelingen van Castro. Daardoor speelde zij een sleutelrol in het opzetten van enorm geheime communicatie tussen de Amerikaanse regering in Washington en die van Cuba in Havana om tot verzoening te komen na afloop van de Cubacrisis in 1962.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair