Blu-ray review '24 Hours To Live' - Hawk & Hauer in actie!

Blu-ray review '24 Hours To Live' - Hawk & Hauer in actie!

Overduidelijk dertien-in-een-dozijn.

Regie: Brian Smrz | Cast: Ethan Hawke (Travis Conrad), Rutger Hauer (Frank), Qing Xu (Lin Bisset), Paul Anderson (Jim Morrow), Liam Cunningham (Wetzler) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Bioscooprelease: 18.01.2018 | FilmTotaal recensie: 2,5 ster

Het blijft soms toch opvallend dat bepaalde titels de bioscoopzalen nog halen, terwijl het overduidelijk direct-to-dvd films zijn. Zo verscheen begin dit jaar de dertien-in-een-dozijn-actiefilm 24 Hours to Live, met Ethan Hawke en onze eigen Rutger Hauer in een kleine rol, op het witte doek (al niet in de States). In Nederland noteerde film film alsnog zo'n 3 ton in dollars.

In 24 Hours to Live is Travis Conrad een ex-huurmoordenaar die nog éénmaal wordt teruggevraagd voor een gevaarlijke job. Wanneer hij tijdens deze gevaarlijke opdracht sterft, slagen de dokters van het geheim agentschap erin om hem kortstondig weer tot leven te wekken en zo cruciale informatie uit Travis los te krijgen. Travis beseft dat hij slechts 24 uur te leven heeft en besluit om in die tijd de dood van zijn vrouw en kindje te wreken. Maar dan kruist hij het pad van de Chinese superspion die hem eerder doodde.

Remain in Light bracht 24 Hours to Live - goed voor zo'n $3,0 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 9789461875525 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van 24 Hours to Live zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant geen Rutger Hauer, maar wel Ethan Hawke. De achterkant geeft aan dat het een kale uitgave is. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Remain in Light levert vaak nette Blu-ray uitgaven op. Ook nu is de High Definition-transfer goed gelukt, met een strak - ruisloos - beeld. De scherpte is ietsjes minder, maar nog ruim voldoende. Ook de kleur lijkt iets mat, maar dit kan komen door keuzes in de post-productiefase. Al met al een degelijke, doorsnee Blu-ray uitgave met een aansluitende beeldkwaliteit.

Geluid

Deze basic actiefilm heeft een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack gekregen en die laat ook voldoende van zich horen. Niet altijd zit het tempo in de film, maar als het geweld eindelijk daar is, dan worden ook de surround speakers aangesproken, evenals de subwoofer. De muziek van Tyler Bates, bekend van de John Wick-films en Deadpool 2, is pakkend en maakt de film ook zeker beter.

Bonusmateriaal

Er is enkel een hoofdmenu aanwezig om de Nederlandse of Franse versie te kiezen, iets dat gebruikelijk is bij uitgaven van Remain in Light. Er zijn verder geen extra's. Ook online zijn er geen featurettes te vinden.

Dertien-in-een-dozijn-actiefilm

24 Hours to Live lijkt vooral een cashcow voor de betrokkenen, aangezien we van een acteur als Ethan Hawke meer mogen verwachten. De titel toont ook aan dat Rutger Hauer geen genoeg kan krijgen van Hollywood-films. Gelukkig voor duikt hij binnenkort op in een waarschijnlijk betere titel, de western The Sisters Brothers. Hawke zit over een tijdje ook op in een western, namelijk The Kid. De trailer voor 24 Hours to Live:



NieuwsFilm

meest populair