Zack Snyder verfilmt The Fountainhead

Zack Snyder verfilmt The Fountainhead

Hij gaat voor een van Ayn Rand's bekendste boeken.

Zack Snyder besloot Justice League te verlaten toen zijn dochter zelfmoord pleegde en werd toen vervangen door Josh Whedon. Sindsdien is het redelijk stil geweest rondom Snyder, maar nu heeft hij laten weten weer aan de slag te gaan met zijn volgende film: The Fountainhead. Er werd eerst gemeld dat hij, samen met zijn vrouw, de film The Last Photograph zou maken, maar nu lijkt het er toch op dat hij voorrang geeft aan The Fountainhead.

The Fountainhead, in het Nederlands beter bekend als De Eeuwige Bron, is een roman uit 1943 van de Amerikaanse schrijfster Ayn Rand. Het boek werd in het begin slecht ontvangen maar werd uiteindelijk toch een groot succes en bracht Rand publieke bekendheid en financiële onafhankelijkheid. Haar verhaal volgt Howard Roark, een individualistische en jonge architect die modernistische gebouwen ontwerpt, al is dat niet altijd even makkelijk omdat de organisatie waarvoor hij werkt tegen innovatie is.

Het is niet de eerste keer dat het boek verfilmd wordt; zo was er al de Warner Bros versie van 1949 met Gary Cooper en Patricia Neal, maar die film werd geen succes. En ook Rand's verhaal Atlas Shrugged, verfilmd tot een trilogie, flopte ook al gigantisch. Hopelijk kan Zack Snyder daar verandering in brengen en voor de eerste goede verfilming zorgen van een van Rand's boeken.

NieuwsFilm

meest populair