Is dit het plot van 'X-Men: Dark Phoenix'?

Is dit het plot van 'X-Men: Dark Phoenix'?

En is het de slechtste X-Men-film tot nu toe?

Op Reddit is een complete omschrijving van X-Men: Dark Phoenix te vinden. Naar het schijnt is de eerste film van regisseur Simon Kinberg niet bepaald goed. Dat zou ten grondslag liggen aan het uitstel waar de productie mee te maken kreeg. In plaats van in november 2018, is de film uitgesteld naar 2019.

Lees hieronder over de film, maar op eigen risico!

Als de film begint, zijn de X-Men de helden van de planeet. Ze zijn een beetje zoals de Avengers, maar dan in het Fox-universum. Bij een missie om astronauten te redden, wordt Jean Grey geraakt door kosmische golven, waardoor ze de Phoenix wordt. Of de Phoenix Force in haar ontwaakt, of in die golven zit is niet zeker.

Vlak daarna blaast ze het ruimteschip naar een andere planeet, waar dat crash ten ervoor zorgt dat de buitenaardse wezens de oorlog op Aarde verklaren. Die aliens zijn grotendeels grijs, en zien er niet uit als Skrulls; het zijn wel vormveranderaars. Niet zij maken de meeste slachtoffers: die rol is voor Jean, die Mystique doodt.

Verder is Magneto weer een schurk en heeft hij het Brotherhood ondertussen hervormd. Hij krijgt daarbij hulp van Beast, die door de dood van Mystique besluit om Magneto te helpen en samen Jean te doden. De film eindigt met een veldslag voor het gebouw van de Verenigde Naties in New York, waar de buitenaardse wezens alle regeringsleiders willen doden. Charles Xavier en Cyclops doen alles om hen daarvan te weerhouden en tegelijk is er ook Jean, die uiteindelijk weer goed wordt en de aliens verslaat.

De film zou voor fans tegenvallen, omdat de film momenten uit die eerdere Phoenix-film herhaalt. Zowel Charles als Cyclops gaan bijna dood door toedoen van Jean en uiteindelijk gaat Jean zelf wel dood, vooral omdat de Phoenix-kracht te sterk is. Het geheel zou wat saai zijn volgens mensen die aanwezig konden zijn bij de testscreenings en het geheel zou ook wat weinig inventief blijken.

Vanaf 7 februari 2019 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair