Vin Diesel krijgt 30 jaar na verlaten universiteit alsnog doctorsgraad

Vin Diesel krijgt 30 jaar na verlaten universiteit alsnog doctorsgraad

Een bijzonder geschenk aan de populaire acteur die ooit stopte met zijn studie om naar Hollywood te kunnen vertrekken.

Dertig jaar nadat Hollywoodster Vin Diesel (Fast & Furious 8, Avengers: Infinity) vroegtijdig stopte met zijn universitaire studie om zich te kunnen focussen op zijn gedroomde acteercarrière, heeft hij alsnog een doctorsgraad gekregen. De rector van zijn oude universiteit Hunter College in New York reikte deze bijzondere eregraad gisteren uit.

De bekende acteur, wiens echte naam Mark Sinclair is, stopte na drie jaar met zijn studie Engelse taal en literatuur om zijn acteerambities na te kunnen gaan jagen. Om die reden heeft Diesel nooit een diploma in ontvangst mogen nemen. Daar kwam gisteren dus verandering in, want zijn oude universiteit kende de inmiddels 50-jarige acteurs alsnog een eretitel toe.

Tijdens zijn bedankspeech zei Diesel onder andere dat hij, ondanks al zijn ervaringen op nationale en internationale filmsets, zijn tijd en ervaringen op de campus nooit is vergeten. "Ik was jong, ik was een uitsmijter en wanneer ik vrij had, zat ik in deze collegezalen met de meest diverse studentengroep ter wereld", vertelde Diesel over zijn studententijd.

"Zelfs toen ik net in Hollywood was, voelde ik altijd nog de trots van mijn tijd op deze universiteit. Ik liep altijd rond te vertellen hoeveel ik had geleerd van mijn ervaringen hier", aldus Diesel. De acteur vertelt ook nog op de feestelijke bijeenkomst dat hij dankzij zijn studie een strijder geworden is en geeft de studenten het advies mee dat ze met zo'n instelling alles kunnen bereiken.



NieuwsFilm

meest populair