Hoe erg flopt 'Solo: A Star Wars Story'?

Hoe erg flopt 'Solo: A Star Wars Story'?

Valt het mee, of valt het tegen?

Het is zo'n beetje overal te vinden: Solo: A Star Wars Story is een flop. Een zeldzame misstap voor Disney en een van de meest succesvolle franchises in de geschiedenis van Hollywood. Maar is de film wel echt zo'n grote flop als te lezen valt? Variety keek naar de cijfers en meldt dat het vermoedelijk wel meevalt.

Allereerst de kosten: de film kostte minimaal 250 miljoen dollar om te filmen en 150 miljoen dollar om te marketen. Dat betekent dat Disney minstens 600 tot 700 miljoen dollar moet verdienen, om quitte te spelen. Nu de film na een week wereldwijd nog niet op de 200 miljoen dollar staat, lijkt dat onmogelijk. Voorspeld wordt een uiteindelijke box office van 400 tot 450 miljoen dollar. Dat is minder dan de helft van wat The Force Awakens alleen al ophaalde in de VS (936 miljoen dollar), en minder dan die andere spin-off, Rogue One in de VS verdiende (532 miljoen dollar).

Maar Solo zal vermoedelijk alleen aan de box office een flop blijken. Disney kan vooral veel verdienen met merchandise: T-shirts, actiefiguurtjes, bordjes en andere voorwerpen met het logo erop. Ook met de televisierechten, dvd- en andere mediaverkopen za Disney vermoedelijk genoeg verdienen.

Gevolgen zijn er ook al van de tegenvallende prestaties: Disney zal vermoedelijk hooguit één Star Wars-film per jaar uitbrengen de komende tijd. Ook lijkt het onwaarschijnlijk dat er een vervolg op de film gaat komen.



NieuwsFilm

meest populair