Shailene Woodley wilde stoppen met acteren na floppen 'Divergent'

Shailene Woodley wilde stoppen met acteren na floppen 'Divergent'

Maar toen kreeg ze een rol aangeboden in een inmiddels populaire serie...

Actrice Shailene Woodley (Adrift, Snowden) wilde eigenlijk stoppen met acteren na het floppen van The Divergent Series: Allegiant (2016), de filmserie waarin zij de hoofdrol speelde. De Divergent-reeks werd gecanceld, maar Woodley vond uiteindelijk toch weer geluk in een nieuwe klus.

"Er is een moment in mijn leven geweest, vlak voor 'Big Little Lies', waarop ik maar niet verder kwam met acteren", vertelt Woodley aan Porter Edit. "Ik had het gevoel dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Ik belde mijn team op en zei dat ik geen scripts meer wilde ontvangen, zodat ik andere dingen kon gaan ontdekken".

"Die beslissing werd regespecteerd en ik kreeg bijna een jaar lang niets meer toegezonden, totdat ze me 'Big Little Lies' opstuurden", zegt de actrice. Aanvankelijk wees ze het aanbod direct af, omdat ze nog steeds geen zin en puf had om het acteren weer op te pakken.

Ondanks haar afwijzing, probeerde haar team haar toch te overtuigen. Toen Woodley te horen kreeg dat Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Laura Dern ook bij het project betrokken waren, veranderde ze langzaam van mening. Uiteindelijk gaf een persoonlijke telefoontje van Dern de doorslag.

Ondanks dat Woodley in het interview zegt dat ze niets aan de Divergent-films zou willen veranderen, onthult ze wel dat het draaien van het laatste deel een minder prettige ervaring was. "Die onprettige ervaring heeft ertoe geleid dat ik besefte dat ik ook wat menselijke ervaringen buiten deze industrie moest gaan opdoen en dat ik mijn liefde voor het acteervak weer moest terugvinden". Uiteindelijk gebeurde dat voor Woodley dus weer met HBO's Big Little Lies.



NieuwsFilm

meest populair