The Divergent Series: Allegiant (2016)

Break boundaries in IMAX

Net als de vorige delen in deze reeks is ook de derde film weer net goed genoeg.
play

4,7 details

  • 120 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Actie
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

In Allegiant, het voorlaatste deel in de Divergent-reeks, moet Tris samen met Four ontsnappen aan de muur die om Chicago heen ligt. Daar ontdekt ze de schokkende waarheid over de wereld die om hen heen ligt.

Alt titel
Allegiant
Regie
Robert Schwentke
Cast
Naomi Watts, Shailene Woodley, Miles Teller, Theo James, Zoë Kravitz, Bill Skarsgård, Jeff Daniels, Ansel Elgort, Octavia Spencer, Maggie Q, Daniel Dae Kim, Xander Berkeley, Jonny Weston, Dante Briggins, Autumn Dial, Andy Bean, Nadia Hilker, Hannah Alligood, Keiynan Lonsdale, Joseph David-Jones, Robert Dane Goodwin.
Release
18.03.2016
Release NL
09.03.2016
Release DVD
12.07.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Schwentke | Cast: Shailene Woodley (Tris), Theo James (Four), Naomi Watts (Evelyn), Jeff Daniels (David), Miles Teller (Peter), e.a.| Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2016

Aangezien de Divergent-reeks tot nu toe praktisch alle conventies van het young-adultgenre heeft gevolgd, zal het niemand verbazen dat ook bij deze franchise de inhoud van het laatste boek is uitgesmeerd over twee films. Echter, in tegenstelling tot Harry Potter, Twilight en The Hunger Games zijn de laatste twee delen van deze filmreeks niet tegelijk opgenomen en is er geen sprake van ‘Part 1’ en ‘Part 2’. Deze derde film heeft simpelweg de titel van het derde boek gekregen en het nog op te nemen slotstuk (dat de tweede helft van het boek omvat) zal worden uitgebracht als Ascendant. Het is tekenend voor hoe deze franchise wordt gemaakt: de delen volgen elkaar in een hoog tempo op, maar men doet wel gewoon steeds één deel tegelijk. In een tijd als deze is dat haast verfrissend te noemen.

Wat natuurlijk helpt, is dat de boekentrilogie al volledig was verschenen alvorens de verfilmingen begonnen; een luxe die men bij de Harry Potter-films niet had, resulterend in een hoop doodlopende plotlijntjes. Zodoende werkte het tweede deel, Insurgent, vooral als nasleep van de gebeurtenissen uit de eerste film en waren de opzetjes voor toekomstige delen tamelijk summier. Ze waren er echter wel degelijk, want in het slotstuk brokkelde het dictatoriale factiesysteem van een futuristisch Chicago in elkaar nadat duidelijk was geworden dat deze samenleving een experiment was om de mensheid te herstellen. Of zoiets. Het voornaamste punt was dat de onderdrukte Afwijkenden niet een probleem waren maar juist de oplossing voor een vreedzame toekomst. Alsof je iets anders zou verwachten van een filmreeks die vooral appelleert aan onzekere tieners...

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Divergent Series: Allegiant Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Divergent Series: Allegiant

acties