Algemeen

‘Divergent’ sequel ‘Allegiant’ wordt verdeeld over twee films

De reeks volgt het voorbeeld van Harry Potter, Twilight en The Hunger Games.

door Jan-Peter Rook op 13.04.2014 om 15:30 in Algemeen
Na Harry Potter, Twilight en The Hunger Games wordt er ook bij Divergent voor gekozen om het laatste boek over twee films te verdelen. Lionsgate en Summit hebben aangekondigd dat Allegiant Part 1 uit zal komen op 18 maart 2016, terwijl Allegiant Part 2 een jaar later verschijnt op 24 maart 2017. Het tweede deel uit de reeks, Insurgent, staat nog steeds gepland voor 20 maart 2015.

Met een wereldwijde opbrengst van 139 miljoen dollar (tot nu toe) is Divergent misschien dan wel geen goudmijn, maar de film doet het schijnbaar goed genoeg om tot dit besluit te komen. In tegenstelling tot Divergent-regisseur Neil Burger worden Insurgent, Allegiant Part 1 en Allegiant Part 2 geregisseerd door Robert Schwentke (Red).

De films zijn gebaseerd op een trilogie van schrijfster Veronica Roth. Shailene Woodley speelt Tris, een tiener die niet thuis past in een van de vijf facties waarin de stad verdeeld is. Ze ontdekt dat dit haar de macht geeft om de maatschappij voorgoed te veranderen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

Wat een plottwist!

YOLO

Avatar

Zou wel raar zijn als ze dat niet deden. :P

Onlyjustme

Avatar

Ben benieuwd hoe ze de films denken te vullen aangezien in het laatste boek alleen maar constante herhaling van dingen plaats vind. Voor mij totaal onnodig dit.

Pete_027

Avatar

Meer films, meer winst:P

ironboy

Avatar

Oud nieuws, trouwens een ontzettend slechte film zeg

TheFirst

Avatar

Aan de ene kant viel dit te verwachten, vooral aangezien de acteurs allemaal een contract hadden voor 4 films, maar aan de andere kant is het wel jammer aangezien Allegiant het minst leuke boek uit de serie is.

Ik hoop eerlijk gezegd dat ze dan delen van het tweede boek, Insurgent, ook verwerken in Allegiant part 1, want twee films vullen met het verhaal van het boek Allegiant alleen lijkt me best moeilijk (al is het wel te doen, kijk maar naar The Hobbit..).

NieuwsFilm

meest populair