Benedict Cumberbatch redt door vier dieven aangevallen fietskoerier

Benedict Cumberbatch redt door vier dieven aangevallen fietskoerier

Sherlock Holmes to the rescue.

Nadat hij de magische held Doctor Strange meerdere keren tot leven heeft gebracht voor het witte doek, dacht acteur Benedict Cumberbatch dat hij in het echt ook kon optreden als een voorvechter. Het Engelse The Sun maakte afgelopen zaterdag bekend dat de 41-jarige man ooit een fietskoerier heeft gered, nadat deze belaagd werd door vier dieven in Londen. Volgens de politie vond dit vorig jaar in november plaats en bezat Cumberbatch geen aspiraties om dit te delen.

Dat is nu gedaan door Uber-chauffeur Manuel Dias, die niet alleen de redding met zijn eigen ogen heeft gezien, maar er ook deel aan nam. Hij vertelde aan The Sun dat hij Cumberbatch en zijn vrouw Sophie Hunter naar een club bracht, niet wetende wie er achter op de bank zat. "Ik reed daarna een straat in en toen zagen we vier gasten een Deliveroo-fietskoerier duwen. Mijn passagier sprong uit de wagen, rende ernaartoe en trok aan de mannen. Ze draaiden zich naar hem om en toen leek het erop dat het erger zou worden, dus ging ik helpen."

Bekijk de afbeeldingDias gaat verder: "Hij stond daar en riep: 'Laat hem met rust.' Toen pas herkende ik Benedict en werd het allemaal een beetje surrealistisch. Sherlock Holmes was hier en vocht met vier overvallers, net om de hoek van Baker Street. Ik hield één van hen beet, Benedict een ander. Hij leek precies te weten waar hij mee bezig was. Hij was erg dapper. Om eerlijk te zijn deed hij het meeste werk."

Kennelijk probeerden de vier mannen de Engelse acteur daarna een paar klappen te verkopen, maar konden hem niet raken. Toen ze Cumberbatch eindelijk herkenden, namen ze het hazenpad. Uber-chauffeur Dias bezit enkel lovende woorden over de acteur. "Hij was moedig, heldhaftig en onzelfzuchtig. Als hij niet had ingegrepen had die fietser serieuze wonden kunnen oplopen. Aan de fietser vroeg hij hoe het met hem ging. Hij antwoordde: 'Ik ben in orde' en daarna omhelsde Benedict hem."

Bekijk de afbeeldingDe dieven maakten geen buit, maar zijn wel ontkomen. Voordat Cumberbatch uit de wagen was gestapt zag hij hoe ze een fles op de hoofd van de fietskoerier kapotsloegen. Ter plekke gaf de acteur toe dat hij in actie was gekomen omdat hij wel moest. Een woordvoerder van Deliveroo - een Britse internetdienst die maaltijden bezorgt - onthulde het onderstaande na het uitkomen van The Sun's artikel.

"Deliveroo-koeriers zijn helden die over het hele land miljoenen maaltijden naar hongerige klanten bezorgen. Hun veiligheid is onze prioriteit en geweld jegens onze koeriers - in welke vorm dan ook - is volkomen onaanvaardbaar. We willen Benedict Cumberbatch graag voor zijn heroïsche daad bedanken. Namens iedereen bij Deliveroo: hartelijk bedankt."



NieuwsFilm

meest populair