Val Kilmer herenigd met Tom Cruise in 'Top Gun 2'

Val Kilmer herenigd met Tom Cruise in 'Top Gun 2'

Joseph Kosinski (Oblivion, Only the Brave) zal de sequel regisseren.

Vorige week liet vorige week nog via een eerste setfoto weten dat de opnames van Top Gun 2 eindelijk zijn begonnen. The Wrap weet vandaag te melden dat niemand minder dan Val Kilmer terug zal keren voor de sequel. Hij zal opnieuw de rol van Mavericks rivaal Tom 'Iceman' Kazansky spelen. In 2015 liet Kilmer al eens weten dat hem de rol was aangeboden en dat hij deze accepteerde zonder ook maar een script te hebben gelezen.

Joseph Kosinski, die eerder Oblivion maakte met Tom Cruise, zal het vervolg regisseren. Peter Craig, Justin Marks en Eric Warren Singer schreven het script. Eerder leek de titel van de film Top Gun: Maverick te worden, maar een officiële titel moet nog bekend gemaakt worden.

Er wordt al jaren gewerkt aan een vervolg op het uiterst succesvolle Top Gun van Tony Scott uit 1986, maar nu komt het er dan toch echt van. Cruise zal opnieuw de rol spelen van United States Naval Aviator Lieutenant Pete "Maverick" Mitchell. Producent Jerry Bruckheimer liet eerder doorschemeren dat onbemande drones een belangrijke rol zullen spelen in de film.

Top Gun 2 draait vanaf 11 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair