Sandra Bullock haalt uit naar seksistisch Hollywood en verdedigt 'Ghostbusters' reboot

De actrice gaf zelfs bijna haar carrière op vanwege seksisme.

Sandra Bullock is zonder twijfel een van de bekendste actrices, maar ook zij beweert het heel lastig te hebben gehad in Hollywood en wel vanwege seksistische filmbazen. Volgens de beroemde actrice was het vooral lastig toen ze nog niet zo heel bekend was, tijdens het begin van haar carrière: ''Het begin was erg moeilijk voor mij. Ik liep met oogkleppen op en kwam op een plek terecht waar ik geloofde dat ik minderwaardig was omdat ik een vrouw ben. Ik was ongelukkig en dacht er serieus over het acteren op te geven''.

Toch zette ze door ook al zegt ze dat Hollywood nog steeds seksistisch is en dat er nog heel veel te verbeteren valt, ook al gaat het ietwat de goede kant op : ''Ik dacht altijd dat er geen ongelijkheid in de wereld was, dat iedereen gelijk was en dat ik hetzelfde kan doen als een man. Maar toen realiseerde ik me dat ik anders behandeld werd omdat ik een vagina heb. Dat moet afgelopen zijn''.

Ook kwam Bullock voor de vrouwelijke-Ghostbusters reboot op, die heel wat kritiek kreeg te verduren, iets wat volgens haar onjuist was: ''Het was zo oneerlijk, ik word er nog steeds kwaad om als ik eraan terug denk. De actrices werden gewoon afgemaakt, terwijl het vijf van de beste comédiennes ter wereld zijn. Maar er zijn echter niet vijf, maar zo'n 300 mensen nodig om een film te maken. Laten we dus niet meer akelig en vervelend tegen elkaar doen maar er een liefdevol jaar van maken. Vrouwen zijn hier nu eenmaal en gaan niet opeens weer weg. Het gaat niet alleen over ons, we zitten maar wat graag rond de tafel met mannen, maar daar moeten we dan wel eerst voor uitgenodigd worden''.

Sandra Bullock zal later deze maand in de vrouwelijke versie van Ocean's Eleven te zien, namelijk Ocean's Eight, naast actrices zoals o.a. Cate Blanchett, Anne Hathaway en Rihanna.

NieuwsFilm

meest populair