Rupert Everett beweert rollen te hebben verloren vanwege zijn geaardheid

Rupert Everett beweert rollen te hebben verloren vanwege zijn geaardheid

Filmstudio's willen kennelijk niets met homo's te maken hebben.

Aan Press Association heeft Rupert Everett onthuld dat de filmindustrie op agressieve wijze heteroseksueel is en dat homoseksuele acteurs als tweederangs burgers behandeld worden. De 59-jarige Engelsman - die in titels speelde als Inspector Gadget, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children en de Shrek-films - vindt dat uiteraard belachelijk, maar heeft er tegelijkertijd ook enige vrede mee gesloten.

"Het heeft me denk ik altijd gedwongen om het gewoon te proberen en creatief te zijn. Om gewoon wat te verzinnen." Zo zal het door hem geschreven en geregisseerde The Happy Prince 5 oktober uitkomen in de Verenigde Staten.

"Er zijn vele rollen die ik niet gekregen heb vanwege vele, verschillende redenen. Soms was ik gewoonweg niet goed genoeg als acteur en voerde ik mijn auditie slecht uit. Dat telt allemaal. Maar er waren ook drie of vier grote films, waarbij ik wel succesvol was en de regisseur en andere acteurs me erbij wilden hebben, dat een studio mij absoluut tegenhield. Alleen maar omdat ik homo ben."

Zulk soort momenten, die volgens Everett zeer zeker plaatsvinden, zijn alles behalve fijn, maar het heeft van hem ook een sterker mens gemaakt. "De worsteling waar ik gedwongen mee werd de confrontatie aan te gaan, is in zekere zin geweldig geweest. Mijn carrière als schrijver zou niet gebeurd zijn als ik heteroseksueel was, actief en non-stop aan het werk."



NieuwsFilm

meest populair