Featured

Wat we al weten over het plot van 'Jurassic World 3'

Wat vertelt het einde van Fallen Kingdom ons allemaal?

door Jim Pedd om 19:54 in Featured
Met Jurassic World: Fallen Kingdom zitten we ineens op twee derde van de geplande Jurassic World-trilogie. Na het megasucces van Jurassic World vond Universal Pictures het namelijk wel opportuun om meteen twee vervolgen aan te kondigen. Alles om het geplande verhaal zo uitgebreid mogelijk te kunnen vertellen.

Volgens regisseur Colin Trevorrow, die het origineel maakte, was zijn film echt het startschot van een groter verhaal. Hij stelde toen hij hem maakte dat de film als het begin diende. Nu Fallen Kingdom in de bioscopen draait, weten we ook hoe dat middenstuk er dan uit ziet en wellicht ook een beetje hoe de conclusie van de trilogie, die in 2021 in de bioscoop moet draaien, er uit zal zien.

We zullen in dit bericht enkele van de belangrijkste elementen van het plot van Fallen Kingdom bespreken. Lees dus enkel verder als je de film al gezien hebt. Mocht dat niet het geval zijn en je twijfelt nog, dan kan onderstaande trailer je wellicht overtuigen.


Vrijwel elke trailer liet zien dat Fallen Kingdom zou draaien om het redden van dinosaurussen. Die zaten nog allemaal op Isla Nublar, maar een recent ontwaakte vulkaan bedreigde hun voortbestaan. En dus moesten ze gered worden, wat dankzij Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dalles Howard) ook lukte. Elf soorten werden gered. Maar eenmaal op het vaste land, bleek dat hun missie onderdeel uitmaakte van snode plannen.

Het was namelijk de bedoeling dat de dinosaurussen verkocht zouden worden aan de hoogste bieder. Dat loopt natuurlijk compleet mis; de Indoraptor weet te ontsnappen en zorgt voor totale chaos. In die chaos ontstaat er een situatie waarbij de opgesloten dinosaurussen allemaal zullen stikken. Aan Claire en Owen de keuze om hen vrij te laten of te laten uitsterven.

Vrijlaten zou betekenen dat de dinosaurussen zich mengen in het ecosysteem van de Verenigde Staten en dat is - gezien de gevaren die ze vormen voor mensen - niet de beste keuze. En dus kiezen Claire en Owen ervoor de dinosaurussen te laten sterven. Dat zou ook gebeuren, ware het niet dat het jonge meisje Maisie (Isabelle Sermon) zelf gekloond is en hen allemaal loslaat.

De montage op het einde van Fallen Kingdom laat vervolgens duidelijk zien wat er gaat gebeuren. Er ontsnappen elf soorten dinosaurussen in het wild. Elk van hen zou gevangen kunnen worden (ze hebben immers een tracker), maar niet allemaal is even gemakkelijk te vangen. Zo bevindt de gigantische Mosasaurus zich in de oceanen en snackte die al wat surfers op in de loop van de film.

Eigenlijk lijkt de voornaamste conclusie te zijn dat Fallen Kingdom als opzet dient voor de daadwerkelijke Jurassic World: een wereld waarin mensen en dinosaurussen moeten leren samenleven. Dat wordt extra duidelijk als je denkt aan de speech van Ian Malcolm (Jeff Goldblum) aan het begin van de film: de kracht van genetica is losgelaten. Op een later moment zien we dat andere bedrijven ook aan de haal gaan met dino-dna en dus is de doos van Pandora geopend.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ik vermoedde dat de toekomst van Jurassic World een soort Planet of the Apes situatie zal gaan worden. Ik denk alleen niet dat slechts 11 soorten de gehele mensheid kunnen uitroeien. Ben benieuwd of andere bedrijven het klonen gaan doorzetten.

Bovendien is Isla Sorna even genoemd. Dat eiland vol met dinosaurussen bestaat nog... JW 2 heeft de deur wel open gezet voor dinosaurussen op het vaste land.

Brein8998

Avatar

JURASSIC WORLD WAR!!

Make it happen!

Cnet

Avatar

@Ereptile Isla Sorna genoemd? Dat stukje heb ik vast ff gemist dankzij me luidruchtige buren in de bios...
Want ik vond het al raar dat ze Site B compleet aan het negeren waren.

Prince John

Avatar

Eens met je Ereptile. 11 dinosaurussen, waarvan ook de nodige herbivore-soorten dus een echte oorlog met de paar gevaarlijke lijkt me stug... Als de mensheid zich een beetje goed organiseert zouden ze de beesten maar wat snel uit de weg kunnen werken (buiten Meg dan).

Akke Moeka Hara

Avatar

Idd een planet of the apes achtig iets, en misschien met een virale infectie dat de helft van de mensheid omlegt.

JIGSAW8

Avatar

@akkemoekahoera Netzoals in avengers infinity war!!!!!!

venny

Avatar

Kijk alleen op deze site >>>

Oboema

Avatar

Dino vs Predator? Dew it!

Guyon2002

Avatar

@Ereptile op de site van de Dinosaur Protection Group is een artikel gepost over Sorna (deze site hoort bij de Jurassic Canon). Hierin wordt verteld over o.a. waarom de Spinosaurus uit 3 niet op InGen's lijst stond en wat er na 3 met Sorna is gebeurt. Conclusie: alle dino's op Sorna zijn gevangengenomen en overgebracht naar Nublar om kosten te besparen op het maken van nieuwe dieren.

Artificialis

Avatar

Zolang de films het realisme van het origineel niet weet te benaderen blijft het een overbodige bende. Ik mis de tijd waarin dinosauriërs nog geloofwaardig en levensgevaarlijk overkwamen.

De fantasiefiguren uit de Jurassic World films horen thuis in Fantastic Beasts and Where to Find Them. De raptor Blue kan zich inmiddels gaan aanmelden voor een Dreamworks of Pixar film. Ik kan gewoon niet geloven dat dit halve superheldenpersonage hetzelfde beest moet voorstellen dat in Jurassic Park de hoofdpersonages de stuipen op het lijf jaagde.

Goku32

Avatar

ARTIFICALS, ik geef je helemaal gelijk waar de raptors in Jurrasic park nog badass en eng waren. Komen ze nu over als een hond voor de mens. Echt heel nep vind ik

Goku32

Avatar

ARTIFICALS, ik geef je helemaal gelijk waar de raptors in Jurrasic park nog badass en eng waren. Komen ze nu over als een hond voor de mens. Echt heel nep vind ik

SunChaser

Avatar

De after credits lieten dinovogels in Vegas zien dus daar zal wel een hotel naar beneden komen

nieuwslaatste nieuws

meest populair