Waar het mis ging met 'Justice League'

Waar het mis ging met 'Justice League'

Eindelijk meer duidelijkheid.

Wie nou verantwoordelijk is voor de problemen rond DC-film Justice League, is een vraag waar we vermoedelijk niet zomaar een antwoord op gaan krijgen. Het verhaal gaat dat Zack Snyder en Chris Terrio hun idee maar niet goed op papier kregen en dat Joss Whedon er uiteindelijk (nadat hij het roer van Snyder overnam) ook niets meer mee kon.

Hoofdredacteur Kyle Buchanan van de site Vulture stelt dat Geoff Johns, die toen nog het hoofd van de DC Films divisie was, flinke delen van het scenario van Justice League herschreef. Hij zou zoveel herschreven hebben, dat Chris Terrio zich op een gegeven moment afvroeg of er wel iets van zijn idee over zou blijven.

Maar die vraag ten spijt: volgens Buchanan zou Warner uiteindelijk zo ontevreden zijn met het werk van Johns en Snyder, dat ze een dag organiseerden waarbij schrijvers als Joss Whedon, Allan Heinberg, Seth Grahame-Smith en Andrea Berloff de bestaande beelden te zien kregen en feedback mochten geven. Die van Whedon beviel zo erg dat hij aangenomen werd om mee te schrijven.

Vermoedelijk ligt hierin ook het voornaamste probleem van Justice League. Er waren zoveel verschillende partijen wiens mening gehoord en verwerkt werd, dat er een hybride ontstond die zoveel met zich meebracht dat echte visie ontbrak.



NieuwsFilm

meest populair