Algemeen

Horrorregisseur Jordan Peele wil Disney-sprookje 'Gargoyles' maken

En Disney schijnt interesse te hebben.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 07:52 in Algemeen
Oscarwinnaar Jordan Peele heeft de smaak te pakken. Nadat hij debuteerde met Get Out en een Oscar won voor het scenario, wil hij nu de animatieserie Gargoyles als live-action film maken. De serie debuteerde in 1994 en werd gemaakt door Disney. Mogelijk mag Peele dus een live-action sprookjesfilm maken, mits hij zijn zin krijgt.

Gargoyles draait om een groep middeleeuwse wezens die in 994 in Schotland wonen. Als een vloek ervoor zorgt dat ze duizend jaar vastzitten in steen, ontwaken ze in New York City. Ze moeten zich daar aanpassen aan de moderne tijd en werken daarvoor samen met de politieagent Elisa Maza. Al snel vinden ze een vijand in miljardair David Xanatos.

Na drie seizoenen kwam de serie tot een einde, maar vond een tweede leven in comics. Er zou dus genoeg materiaal zijn om nog een verfilming te maken. Disney zou zelfs overwegen om met Peele in gesprek te gaan over het project, alleen al omdat hij een cultstatus heeft nu.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Eindelijk.

Locotelli

Avatar

hardhardhard. leuk nieuws
deze show geweldig jeugd sentiment.

Goku32

Avatar

Ik vond de serie altijd vet. Maar doe dan ook gelijk effe de biker mouse from mars. Dus ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken

nieuwslaatste nieuws

meest populair