Algemeen

Er bestaat een Zack Snyder 'Justice League' cut!

Maar of wie die ooit te zien krijgen...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 18:13 in Algemeen
De laatste paar Marvel films waren stuk voor stuk erg succesvol, maar dat kan niet echt gezegd worden van zijn grootste concurrent, DC Comics. Deze studio bracht eind vorig jaar dan eindelijk de langverwachte Justice League uit, maar deze werd absoluut niet goed onthaald. Aan de box-office wist de film niet echt te overtuigen en ook waren filmcritici en bioscoopgangers lang niet allemaal positief over de film. Velen geloven dat een van de redenen hiervoor is dat Zack Snyder werd vervangen door Josh Whedon en er dus opeens een mix voorgeschoteld werd van de visies van beide regisseurs. Lange tijd vroegen fans zich af of het mogelijk was om alleen Snyder's versie te zien te krijgen maar maandenlang was het niet zeker of deze versie überhaupt bestond. Nu blijkt echter dat er wel degelijk een Snyder-cut is...

Dat beweert tenminste Jay Oliva, de Amerikaanse storyboard-artiest die al jarenlang werkt voor Dreamworks Animation en al de nodige DC Comics projecten op zijn naam heeft staan. Oliva liet zich op zijn Twitter pagina uitgebreid uit over de Snyder cut: ''Zack is echt niet de soort regisseur die zijn film pas op het laatste moment in elkaar knutselt. Alles was perfect uitgerekend, van begin tot eind. Zo was dat ook het geval met Man Of Steel en Batman vs. Superman. 99% van alle scenes die Snyder wilde filmen zijn dan ook gefilmd. Zack's versie bestaat dus ook, maar de reshoots onder Whedon hebben nogal wat veranderd...

Ik heb al veel verhalen gehoord van mensen die denken dat er geen Snyder cut bestaat en dat hij zijn verhaal niet heeft kunnen afmaken vanwege zijn plotselinge vertrek. Maar dat klopt niet; het mag er dan niet 100 procent gelikt uitzien maar alle geplande scènes zijn gefilmd en allemaal in elkaar gezet zoals het hoort!
'' Toch is het nog maar de vraag of we Snyder's versie ooit nog te zien krijgen, aangezien het er juist op lijkt dat Warner Bros. en het DCEU een andere kant op willen gaan... Zouden jullie graag de versie van Zack Snyder zien?

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Of er nu een versie van Snyder bestaat het zal toch niet geweldig zijn. Als je kijkt naar zijn laatste films is hij toch wel verzwakt als regisseur.

Banned

Avatar

Daar gaan we weer.

schrader

Avatar

Ik wil m zien, breng uit svp

Ereptile

Avatar

Nu blijkt echter dat er wel degelijk een Snyder-cut is... Dat beweert tenminste Jay Oliva, de Amerikaanse storyboard-artiest die al jarenlang werkt voor Dreamworks Animation en al de nodige DC Comics projecten op zijn naam heeft staan.


Inderdaad... daar gaan we weer...

Robbepost

Avatar

Zijn versie van BvS is vele malen beter dan de theatrical dus die van IL zou ik ook wel willen zien.

Civilian Supreme

Avatar

Kan onmogelijk slechter zijn dan de huidige versie.

De film is onmiddelijk al beter zonder:

- de snorscenes

-Russische familie

-Whedons humorscenes(eigenlijk dus alles wat Whedon heeft toegevoegd, al begrijp ik ook wel dat hij voor een zeer ondankbare taak stond)
-de middelmatige soundtrack

Beau

Avatar

Dus, omdat alle geplande scènes die hij wilde hebben gefilmd waren en die achtereengeplakt zijn, betekend dat ook er een echte cut was. #EyeRoll

Wie is de volgende die gaat bevestigen dat er een Snyder cut is? De kuisvrouw? De conciërge? De koffiejongen?

benjamin

Avatar

En daar gaan we blijkbaar echt weer...

Sunspot

Avatar

Kom maar op, sowieso die scene met Lex Luthor, juist die scene ook he, eruit.

Sowieso was Batman V Superman echt stukken logischer, beter gewoon.

Jammer dat zijn dochter overleden is sowieso, maar ook dat hij daardoor moest stoppen, wat ik totaal begrijp, maar voor de film is het zeker weten niet goed geweest.

Je zag gewoon dat het rommelig was, invloeden van Whedon erin, waren ook vette scenes vaak, maar het was te rommelig allemaal, die cgi vaak ook man :(

Xenolicker

Avatar

Wordt dan waarschijnlijk bijna 3 uur lang en alleen in 2D; ik heb meer te doen en een 3DTV.

jimb

Avatar

lijkt me sterk dat die versie beter zou zijn. Deze versie wil ik al nooit meer zien (1x was al teveel). Nee dus.

Thiver

Avatar

Natuurlijk bestaat er een Zack Snyder-versie van Justice League. Dacht iemand van niet dan? De man heeft immers de geplande opnamen volledig afgerond; het is niet zo dat hij à la Lord & Miller voortijdig is ontslagen. Toegegeven, deze Snyder-cut is niets anders dan de zogenaamde 'assembly cut': een ruwe versie van de film waarin alle gefilmde scènes in hun volledigheid in de juiste volgorde zijn gezet. Dit soort basisversies worden van praktisch alle films gemaakt (en duren al gauw twee keer zo lang als de uiteindelijke versie), al was het maar om te zien wat werkt en wat niet. En als we de berichten mogen geloven, werkte in Zack Snyders ruwe versie van Justice League heel veel niet. De mensen van Warner Bros. waren dusdanig teleurgesteld door zijn versie dat ze Joss Whedon inhuurden om de film naar hun wensen aan te passen. Hoewel daarmee een hoop van Snyders opnamen zijn vervangen, is al dat beeldmateriaal uiteraard niet vernietigd (zo dom zijn ze nu ook weer niet), maar de kans is klein dat deze ooit worden vrijgegeven. De reden daarvoor is simpel: het is simpelweg te duur om deze beelden te finaliseren. Ze dienen immers te worden gemonteerd en voorzien van geluid, muziek en CGI. Vooral dat laatste is een stevige kostenpost (ik gok op een miljoentje op vijftig) en waarom zou Warner Bros. dat ophoesten voor een alternatieve versie van film die nauwelijks quitte heeft gespeeld? Het beste waar DC-fans op kunnen hopen, is dat er ooit een 'workprint' online lekt, die waarschijnlijk vol zal zitten met green screen en onverstaanbare dialogen.

Colruiter

Avatar

Het blijft idioot en eigenlijk zelfs onbegrijpelijk dat ze zo vlug een Justice League-film wilden op de markt gooien. Was dat echt om Marvel uit te dagen? Als je dan ook nog rekening houdt met het feit dat Justice League eigenlijk ook als tweeluik gepland was dan is die vrij korte Justice League-film nog stommer. Ze hadden de ganse boel moeten uitstellen, zoals Fox heeft durven doen met New Mutants en Dark Phoenix en hopen dat de negatieve vibe gekoppeld aan het uitstellen van een film vergeten wordt bij het zien van het resultaat. Snyder was niet echt goed bezig met de DC-heroes, maar het was wel zijn visie en zijn project, dat project dan zomaar in handen geven van iemand met een heel andere stijl van werken is echt bad management, vooral omdat Whedon al had laten zien dat hij dergelijke projecten niet meer aankon.

nieuwslaatste nieuws

meest populair