Algemeen

Gerucht: negen (!) nieuwe 'Star Wars'-films in ontwikkeling

De franchise kreeg een klap met Solo, maar is nog springlevend.

door Jim Pedd om 08:58 in Algemeen
Tom Kane, een stemacteur die meewerkte aan de The Clone Wars-serie, stelt dat Lucasfilm maar liefst negen nieuwe Star Wars-films in ontwikkeling heeft. Dat lezen we in een Twitter-bericht van podcaster Aaron Goins, die aanwezig was op de Virginia All-Star Comic Con, waar hij de kans had om even met Kane te spreken.

Kane vertelde daar dat er negen films in verschillende stadia van ontwikkeling verkeren, waaronder solofilms voor bepaalde personages. Geen daarvan zou echter om Yoda draaien, het personage wiens stem Kane insprak in The Clone Wars.

Dat er negen films in ontwikkeling zijn, klinkt niet heel vreemd of verrassend. Zo heeft Rian Johnson een trilogie in ontwikkeling en werken ook David Benioff en D.B. Weiss aan een filmreeks. Verder zijn er verhalen over spin-offs rond Obi-Wan Kenobi en Boba Fett.

Vermoedelijk zullen we een dezer maanden wel iets nieuws horen over de Star Wars-plannen van Disney en Lucasfilm. In 2020 komt de laatste tot nu toe aangekondigde film uit (een spin-off), en wat daarna komt is nog niet bekend.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Zolang ze maar alles zorgvuldig en niet te gehaast gaan uitbrengen.

Het MCU heeft met betrekking tot dit soort franchises een hoop veranderd en de filmbazen ruiken geld door filmuniversa’s te maken.

Solo hoefde van mij niet gemaakt te worden, maar ik heb mij er prima mee vermaakt.

nd90

Avatar

Republic commando: the movie. Please!!

Han Trio

Avatar

Nogal wiedes, Disney wil geld verdienen. Ze hebben de rechten voor SW films voor 4 miljard dollar gekocht. Dat geld moet terug komen. Helaas is de weg ingezet voor een nieuwe stijl films die de fans niet pruimen en boycotten. Ik ben benieuwd of Disney terug gaat naar het origineel of die 4 miljard door de plee gaat trekken.

Upriser

Avatar

Mij lijkt juist een Origin story over Joda wel vet

Lord Bono

Avatar

@Han Trio, Dat geld is al lang terugverdiend Smiley face

Mooi om te horen! Zo lang het bij maximaal een film per jaar blijft, is het goed.

Verder iets minder aan negatief clickbait Star Wars nieuws posten in de toekomst Filmtotaal.

Robbepost

Avatar

De 9e sagafilm en reboots van de eerste 8 delen.

Frietgezicht

Avatar

Prima toch. Verschillende stadia van ontwikkeling dus ze denken gewoon vooruit. Beter dat ze nu al schrijvers aan het werk zetten voor films die over 6 jaar uitkomen dan last moment gehaast.

benjamin

Avatar

Han Trio "Helaas is de weg ingezet voor een nieuwe stijl films die de fans niet pruimen en boycotten. "
Spreek voor jezelf.

donniebrasco

Avatar

Blablabla.....Mogge Friet, longtime no speak!

Roeltje

Avatar

Episode IX
Obi-Wan
Boba Fett
Rian Johnson #1
Rian Johnson #2
Rian Johnson #3
Als David Benioff en D.B. Weiss ook 3 films maken zitten we al op 9, maar hij heeft het ook over SW-stories die nog aangekondigd moeten worden. Wat een geweldige tijd om Star Wars fan te zijn!

Chris23

Avatar

@Roeltje
En dan ook nog The Fallen Order van de makers van Titanfall 2 en een serie van Jon Favreau Smiley face

Akke Moeka Hara

Avatar

Denk dat Disney nu zoiets heeft van welke doelgroep en fanbase bekritiseerd en boycot ons, ok die gaan we buitensluiten en volledig focussen op een jonger publiek.

Xenolicker

Avatar

Kreeg de franchise niet de grootste klap met 'The Last Jedi' , aka 'The Force goes to Sleep', aka 'Grannies in Space'. Die film lijkt me toch de belangrijkste reden om niet meer al te enthousiast naar de volgende uit te kijken?

Frietgezicht

Avatar

^ Xenalicker, en toch is het gewoon een film you love or hate maar niet eentje die zo slecht is dat een franchise ervan naar de klote gaat.

Bla bla mogguh Donnie, blade runner 2049 al gezien? Sylvia Hoeks is fantastisch erin!

Artificialis

Avatar

Het begint steeds meer op het DCEU te lijken. Geen visie, wel plannen.

benjamin

Avatar

Ik zie ook geen probleem op zich met dit nieuws. Geen visie? Dat is er toch niet uit af te leiden, al lijken sommigen haast van plan om elk nieuws over Star Wars negatief te interpreteren zodat het beter in hun bedenkelijke kraampjes past.

donniebrasco

Avatar

Friet, ik vond Sylvia één van de weinige positieve punten in Blade Runner! Jammer dat na 'n half uur 't niet veel meer met de eerste van doen had........fuggedaboutit

chefry1983

Avatar

Arti heeft wel gelijk. Ik keek altijd graag naar starwars maar de laatste 3 films, solo niet meegerekend, vond ik tegenvallen

EKA

Avatar

Hmmm...jammer...maar te verwachten!
Zelf denk ik dat ik het houd bij de 9 "Skywalker" Star Wars delen en de spin-off film "Rogue One".
De rest van de films die naast deze genoemde films uit zullen komen, zal ik ongetwijfeld ook wel een keer bekijken, maar nu boeit mij dat eigenlijk nog niet zoveel.

Effie

Avatar

Misschien gaat het moment komen dat zelfs ik er niet meer voor naar de bioscoop ga. Maar Han Solo was naar mijn mening nog goed uit te houden, ook al had ik er wat meer van verwacht. Mochten ze echter een nog grotere zak stront dan TFA gaan maken, dan is het over hoor met mijn liefde voor Star Wars... Tenenkrommend was het. Toen het afgelopen was moest ik huilen, zo verschrikkelijk...

nieuwslaatste nieuws

meest populair