Obi-Wan Kenobi krijgt spin-off film!

Obi-Wan Kenobi krijgt spin-off film!

En Lucasfilm overweegt er ook rond Yoda, Jabba the Hutt en Boba Fett te maken.

The Hollywood Reporter meldt dat er nu officieel gewerkt wordt aan een Star Wars spin-off rond Obi-Wan Kenobi. Het blad meldt dat Stephen Daldry, regisseur van onder meer Billy Elliot en The Reader, in onderhandelingen is om hem te regisseren. Er is verder nog geen script, maar dat zou hij dan ook helpen ontwikkelen.

Er zijn nog geen acteurs verbonden aan het project, maar - en dat is mogelijk - wellicht keert Ewan McGregor terug als het personage. Hij speelde de rol in Episode I, II en III en heeft herhaaldelijk laten weten graag terug te willen keren in de rol. Nu Lucasfilm het project ook echt in ontwikkeling heeft, zal die wens wellicht vervuld worden.

McGregor vertelde in het verleden al eens dat hij graag een verhaal wil vertellen dat zich tussen Revenge of the Sith en A New Hope afspeelt. Tussen die films leeft Obi-Wan in ballingschap op Tatooine en wordt hem op een gegeven moment door Owen Lars verboden met Luke te praten. Dat uit angst dat Obi-Wan in een vaderfiguur verandert.

Mocht de Obi-Wan film er komen, zou het kunnen dat die al in 2020 uitkomt. Lucasfilm heeft voor dat jaar een standalone-film gepland staan. Vorig jaar werd daar voor het eerst eentje van gemaakt, Rogue One, dat draait om het stelen van de plannen van de eerste Death Star. De volgende standalone-film is Han Solo, dat geregisseerd wordt door Ron Howard, die het duo Phil Lord en Chris Miller vervangt.

Ook meldt THR dat Lucasfilm overweegt om films rond Yoda, Jabba the Hutt en Boba Fett te maken. De gedachte zou niet langer echt zijn om volledig op zichzelf staande films te maken, maar eerder interessante narratieve gaten in het Skywalker-verhaal te vullen met films over nieuwe personages.

Willen jullie een Obi-Wan film zien?

NieuwsFilm

meest populair