Algemeen

Aronofsky's 'Batman' was harder dan Nolans 'Batman Begins'

Maar de film kwam er nooit.

door Jim Pedd om 10:13 in Algemeen
Er zijn de afgelopen jaren vele projecten rond Batman in ontwikkeling geweest. Voordat Christopher Nolan zijn Batman Begins lanceerde, was Darren Aronofsky bijvoorbeeld samen met comicschrijver Frank Miller bezig met de ontwikkeling van Year One, verfilming van diens comic.

Die film kwam er niet, en nu vertelt Aronofsky hoe die zich laat vergelijken met de versie van Nolan. "Ik denk dat de versie van Nolan precies is wat de studio wilde. Ik denk dat ik voor een veel harder gevoel ging met mijn film," aldus Aronofsky. Een van de redenen waarom zijn film er niet kwam, ligt in het feit dat Aronofsky moest kiezen tussen The Fountain en Year One.

"Ik denk dat het niet zo goed zat toen. Er waren teveel verhalen die ik wilde vertellen," vertelde de regisseur. Toen hij de keuze kreeg tussen het vertellen van zijn eigen verhaal, of dat van iemand anders, koos hij voor zijn eigen. Niet gek ook: de films van Aronofsky zijn uniek, mede doordat hij er zijn hart en ziel helemaal in kwijt kan.

Luister hier naar het fragment in de podcast.


10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Gelukkig hebben we Nolan’s trilogie gekregen, maar ik had Aranofsky’s visie graag op het scherm gezien.

Akke Moeka Hara

Avatar

Oftewel Aronofsky’s Batman sloeg op de neuzen en niet op de kaken.

Het is nog steeds niet te laat om deze man zijn werk te laten doen, aangezien wat er aan zit te komen, ondanks dat we nog geen pitch hebben, toch wel aanvoelt als premature rommel.

Artificialis

Avatar

Christopher Nolan's Batman films waren zo onverslaanbaar goed dat ik betwijfel of er überhaupt in de komende jaren iemand gaat opstaan die het beter zal doen. Een puur meesterwerk die trilogie.

SuPa

Avatar

De trilogie van Noland was een perfecte mix van verhaal, actie, geweld etc. De beste superheldenfilms die er zijn gemaakt tot nu toe.

horizon

Avatar

Batman Begins was wel tof.

The Dark Knight en The Dark Knight Rises in de middenmoot. Waren ook geen echte Batman films. :P

Marklar

Avatar

denk dat de studio het ook niet meer aandurft om iemand als Aranofsky zo een groot karakter te laten verfilmen, bij hem zijn er immers geen concessies die gedaan worden en dat valt bij het grote publiek meestal niet zo in de smaak.

Bij mij wel, Mother bijvoorbeeld vond ik fantastisch en een ongekende filmervaring.

Frietgezicht

Avatar

Zie hem liever 1 van die 10 Joker films regisseren.

Master Of Films

Avatar

Mee eens Friet. Aranofsky zou een Joker film moeten maken, en dan vooral met top acteur Tommy Wiseau.

Artificialis

Avatar

horizon "Batman Begins was wel tof.

The Dark Knight en The Dark Knight Rises in de middenmoot. Waren ook geen echte Batman films. :P"

Echt waar? Ik wist niet dat er mensen waren die The Dark Knight een middelmatige film vonden. Dat je Batman Begins leuker vond kan ik mij wel wat bij voorstellen. Maar waarom vallen de andere twee tegen?

horizon

Avatar

Omdat er totaal geen Batman vibe in die films zit. Gotham is vervangen door een willekeurige grote Amerikaanse stad, Nicholson was nog wat beter als the joker en enkele plot problemen. (Bijvoorbeeld: Serieus 1 agent in de cel bij top terrorist laten en dan met z'n allen bureau verlaten?)

NieuwsFilm

meest populair