Celebrity

Sandra Bullock vroeg om ontslag na pogingen misbruik op filmset

Deze incidenten zouden zich hebben afgespeeld in het begin van Bullocks acteercarrière.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:54 in Celebrity
In een recent interview met de Sunday Times heeft actrice Sandra Bullock (Ocean's 8, Gravity) onthuld dat zij ook het slachtoffer is geweest van ongewenste avances op een filmset. Bullock vertelt dat zij in het begin van haar acteercarrière werd lastiggevallen door een persoon met een aanzienlijke machtspositie op de set van een film. Uiteindelijk wilde Bullocks zelfs vrijwillig ontslagen worden, zo legt ze uit.

"In het begin van mijn carrière kreeg ik te maken met een moeilijke situatie tijdens het draaien van een film", vertelt Bullock aan de Sunday Times. "Het kwam van een persoon met macht. Ik probeerde het steeds te ontwijken met humor, maar dat werkte niet". Bullock wilde dan ook vertrekken bij de desbetreffende filmproductie. "Uiteindelijk vroeg ik of ze me alsjeblieft zouden kunnen ontslaan". Hoewel ze de naam van haar mogelijke aanrander niet noemde in het interview, ging ze wel in op de vele wandaden van de gevallen studiobaas Harvey Weinstein. Bullock vertelt dat zij al snel de ware aard van de Hollywoodproducent doorhad, waardoor ze altijd afstand heeft gehouden van hem.

"Ik was bang van hem. Je hoorde altijd alleen de dingen die Harvey wilde dat je ze zou horen", vertelt Bullock, die ook zegt altijd kwaad te zijn geworden in zulke situaties. "Mensen zeiden dan dat een actrice een rol had gekregen omdat ze vrijwillig het bed zou hebben gedeeld met Harvey". Bullock geloofde die verhalen nooit. "Ik riep dan dat ze hun mond moesten houden. Je weet zoiets immers niet". Bullock vervolgt: "Later bleek dan dat Harvey zo'n vrouw brutaal had aangevallen". "Deze vrouwen sliepen niet met Harvey, maar dat is wel wat hij aan de wereld verkondigde", aldus Bullock. Na de onthullingen over Weinstein was heel Hollywood in rep en roer. Op dit moment wordt hij vervolgd voor twee mogelijke aanrandingszaken.

Bullock vertelt ook dat ze effecten van de #MeToo-beweging merkte tijdens de productie van haar laatste film Bird Box. De mannen op de set gedroegen zich anders volgens Bullock. "De mannen waren enorm bang op de set", herinnert ze zich. "Uiteindelijk heb ik tegen ze gezegd dat ik begrijp dat ze bang zijn, maar dat ik me als vrouw wel veilig voelde in hun buurt", vertelt de inmiddels 53-jarige actrice. "Ze mochten best wat dollen van me, maar zodra er een grens zou worden overschreden, waren ze de mijne".

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Sandra Bullock "De mannen waren enorm bang op de set. Uiteindelijk heb ik tegen ze gezegd dat ik begrijp dat ze bang zijn, maar dat ik me als vrouw wel veilig voelde in hun buurt. Ze mochten best wat dollen van me, maar zodra er een grens zou worden overschreden, waren ze de mijne."

Wat ze hier zegt is zo gestoord dat ik niet eens weet wat ik hier op moet zeggen...

RoberPaulsen

Avatar

En door de volgende actrice wordt dat dolletje niet gewaardeerd en heb je een proces aan je broek.

Thiver

Avatar

Artificialis "Wat ze hier zegt is zo gestoord dat ik niet eens weet wat ik hier op moet zeggen..."

Zeg dan maar een keer niets.

Master Of Films

Avatar

+1000 Thiver

Valt mij trouwens dat onze Arti alleen dat ene stukje belicht van de "bange" mannen op de set. Uiteraard niets over de rest van het artikel. Je weet wel die ongewenste avances op een filmset waar "gestoorde" Sandra mee te maken had..oh pardon. Het zijn slechts maar kusjes, knuffeltjes en een opmerking hier en daar. :P


Ereptile

Avatar

Die grens ligt bij iedere persoon heel anders. Natuurlijk vind de één een kusje op de mond geen probleem terwijl de ander dit al grensoverschrijdend vind.

Ik snap ook niet dat Bullock de naam/namen niet wil noemen. Wie weet is die persoon wel te ver gegaan bij andere vrouwen.

Goov25

Avatar

Bullock " Ze mochten best wat dollen van me, maar zodra er een grens zou worden overschreden, waren ze de mijne"

Misschien aangeven wat je grens is dan?

SeanDeNiro

Avatar

Het is weer de zoveelste maaltijd na de mosterd. Eerst je zakken vullen en dan gaan huilen. Nul meelij.
En MOF, dat jij mensen persoonlijk aanvalt valt me erg van je tegen. Ik zou jullie (ook andere kneuzen die mensen persoonlijk willen pakken) wel eens in het echt willen zien, dan blijft er van bravoure weinig over.

Master Of Films

Avatar

SeanDeNiro "En MOF, dat jij mensen persoonlijk aanvalt valt me erg van je tegen."
Ohhh wat jammer nou.
Ik lig daar helemaal niet wakker van. Wat dat betreft mijn "persoonlijke" aanvallen nogal mild vergeleken met jouw racistische uitspraken. Noem geen namen, maar iemand noemde je al op Filmtotaal "het gespuis van onze samenleving". Ik heb die ere titel niet eens mee gekregen. Schijnbaar heb ik toch meer normen en waarden dan je denkt :P

SeanDeNiro "Ik zou jullie (ook andere kneuzen die mensen persoonlijk willen pakken) wel eens in het echt willen zien, dan blijft er van bravoure weinig over."
Is prima. Maar dan zou ik graag jouw racistische uitspraken willen horen in een moskee, ben echter bang dat er ook weinig "bravoure' overblijft. [bierglas]

Alvast kusjes & knuffeltjes voor SeanDeNiro :)

Saraaaz

Avatar

Kijk alleen op deze site >>>

nieuwslaatste nieuws

meest populair