Sandra Bullock vroeg om ontslag na pogingen misbruik op filmset

Sandra Bullock vroeg om ontslag na pogingen misbruik op filmset

Deze incidenten zouden zich hebben afgespeeld in het begin van Bullocks acteercarrière.

In een recent interview met de Sunday Times heeft actrice Sandra Bullock (Ocean's 8, Gravity) onthuld dat zij ook het slachtoffer is geweest van ongewenste avances op een filmset. Bullock vertelt dat zij in het begin van haar acteercarrière werd lastiggevallen door een persoon met een aanzienlijke machtspositie op de set van een film. Uiteindelijk wilde Bullocks zelfs vrijwillig ontslagen worden, zo legt ze uit.

"In het begin van mijn carrière kreeg ik te maken met een moeilijke situatie tijdens het draaien van een film", vertelt Bullock aan de Sunday Times. "Het kwam van een persoon met macht. Ik probeerde het steeds te ontwijken met humor, maar dat werkte niet". Bullock wilde dan ook vertrekken bij de desbetreffende filmproductie. "Uiteindelijk vroeg ik of ze me alsjeblieft zouden kunnen ontslaan". Hoewel ze de naam van haar mogelijke aanrander niet noemde in het interview, ging ze wel in op de vele wandaden van de gevallen studiobaas Harvey Weinstein. Bullock vertelt dat zij al snel de ware aard van de Hollywoodproducent doorhad, waardoor ze altijd afstand heeft gehouden van hem.

"Ik was bang van hem. Je hoorde altijd alleen de dingen die Harvey wilde dat je ze zou horen", vertelt Bullock, die ook zegt altijd kwaad te zijn geworden in zulke situaties. "Mensen zeiden dan dat een actrice een rol had gekregen omdat ze vrijwillig het bed zou hebben gedeeld met Harvey". Bullock geloofde die verhalen nooit. "Ik riep dan dat ze hun mond moesten houden. Je weet zoiets immers niet". Bullock vervolgt: "Later bleek dan dat Harvey zo'n vrouw brutaal had aangevallen". "Deze vrouwen sliepen niet met Harvey, maar dat is wel wat hij aan de wereld verkondigde", aldus Bullock. Na de onthullingen over Weinstein was heel Hollywood in rep en roer. Op dit moment wordt hij vervolgd voor twee mogelijke aanrandingszaken.

Bullock vertelt ook dat ze effecten van de #MeToo-beweging merkte tijdens de productie van haar laatste film Bird Box. De mannen op de set gedroegen zich anders volgens Bullock. "De mannen waren enorm bang op de set", herinnert ze zich. "Uiteindelijk heb ik tegen ze gezegd dat ik begrijp dat ze bang zijn, maar dat ik me als vrouw wel veilig voelde in hun buurt", vertelt de inmiddels 53-jarige actrice. "Ze mochten best wat dollen van me, maar zodra er een grens zou worden overschreden, waren ze de mijne".

NieuwsFilm

meest populair