Algemeen

'IT: Chapter 2' houdt vast aan schokkende gebeurtenis

En nieuwe acteurs aangetrokken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 08:27 in Algemeen
Bij het vertalen van een boek naar het witte doek worden verhaallijnen en gebeurtenissen nog wel eens aangepast of gewoon niet opgenomen. Volgens Cinemablend zal IT: Chapter Two echter wel vasthouden aan een schokkend moment uit het boek van Stephen King.

Acteur Xavier Dolan (Tom at the Farm, Heartbeats) zou namelijk gecast zijn in de rol van het personage Adrian Mellon. In het boek leefde Adrian in Derry en had hij een relatie met Don Hagarty. Adrian en Don vertrokken uit Derry vanwege de aanwezige homofobie, maar ook vanwege de angst voor het kwaad dat in Derry rondwaart. Tijdens een terugkeer wordt het stel aangevallen door homofobische tieners en wordt Adrian van een brug gegooid. Dan slaat Pennywise zijn slag wat Don en de tieners aanschouwen.

De moord van Adrian speelt zich in het boek af vlak voor de opgegroeide Losers Club terugkeert naar Derry, om na 27 jaar weer oog in oog te komen met de dansende clown. De gebeurtenis zal waarschijnlijk gebruikt worden om Pennywise's terugkeer in beeld te brengen.

Ook Will Beinbrink (Queen of the South) is aangetrokken om de rol te spelen van Beverly Marsh' echtgenoot Tom Rogan, met nogal losse handjes. Andy Muschietti's tweede IT is in september 2019 in de bioscoop te zien.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mooi zo! Is iets wat ik een beetje miste in It. Mocht wat bruut en schokkend zijn zoals in die sterke openingscene.

Robbepost

Avatar

Mooi zo! Volgens mij begint het boek met daar mee!

Ereptile

Avatar

Als het vervolg de grovere toon ook vast blijft houden. Ik vond de eerste IT wel geweldig, maar nu de groep volwassen is kan het nog extremer lijkt me!

GreenHornet

Avatar

maak IT eens enger het was net een Ronald clown van de Mac

Goku32

Avatar

Ik vond deel 1 wel vet en IT was best eng op sommige momenten in de movie. Maar deel twee zijn ze volwassen dus dan moet het veel enger worden als chapter1 zoiezo

Ereptile

Avatar

@Hornet, alleen heeft Ronald McDonald meer slachtoffers gemaakt dan IT :P

Spider-fan

Avatar

Wel leuk dat dat erin zit. In feite word It iedere keer gewekt door een gewelddadige gebeurtenis in Derry. Ook is er de suggestie (al is dat niet zo duidelijk uitgewerkt, maar in de film zit het ook) dat de volwassenen afweten van It, maar de andere kant opkijken.
Het staat me bij dat Adrian Mellon zich de woede op de hals haalde van de homofoben door een bepaalde hoed die hij opzette tijdens een feest.

Daanminator

Avatar

Het mag van mij veel dreigender en meer beklemmend kwa sfeer.

nieuwslaatste nieuws

meest populair