'IT: Chapter 2' houdt vast aan schokkende gebeurtenis

'IT: Chapter 2' houdt vast aan schokkende gebeurtenis

En nieuwe acteurs aangetrokken.

Bij het vertalen van een boek naar het witte doek worden verhaallijnen en gebeurtenissen nog wel eens aangepast of gewoon niet opgenomen. Volgens Cinemablend zal IT: Chapter Two echter wel vasthouden aan een schokkend moment uit het boek van Stephen King.

Acteur Xavier Dolan (Tom at the Farm, Heartbeats) zou namelijk gecast zijn in de rol van het personage Adrian Mellon. In het boek leefde Adrian in Derry en had hij een relatie met Don Hagarty. Adrian en Don vertrokken uit Derry vanwege de aanwezige homofobie, maar ook vanwege de angst voor het kwaad dat in Derry rondwaart. Tijdens een terugkeer wordt het stel aangevallen door homofobische tieners en wordt Adrian van een brug gegooid. Dan slaat Pennywise zijn slag wat Don en de tieners aanschouwen.

De moord van Adrian speelt zich in het boek af vlak voor de opgegroeide Losers Club terugkeert naar Derry, om na 27 jaar weer oog in oog te komen met de dansende clown. De gebeurtenis zal waarschijnlijk gebruikt worden om Pennywise's terugkeer in beeld te brengen.

Ook Will Beinbrink (Queen of the South) is aangetrokken om de rol te spelen van Beverly Marsh' echtgenoot Tom Rogan, met nogal losse handjes. Andy Muschietti's tweede IT is in september 2019 in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair